Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dissabte, 20 abril 2013 11:50

Son Espases dissenya una aplicació per a dispositius mòbils amb la guia terapèutica antibiòtica de l’Hospital  Destacats

Els facultatius que hagin de prescriure un antibiòtic poden accedir ràpidament a la informació actualitzada des del telèfon o des de la tauleta 

L’aplicació gratuïta ha tengut 7.000 descàrregues i els usuaris l’han valorada amb la màxima puntuació

 

El format d’aplicació per a dispositius electrònics compta amb el gran avantatge que qualsevol facultatiu, que tengui necessitat de prescriure un antibiòtic, pot accedir ràpidament a la informació actualitzada des del telèfon o des de la tauleta.

Aquesta “app” compta, a més, amb aplicacions accessòries com la calculadora mèdica, enllaços a pàgines web de societats i de revistes relacionades amb les malalties infeccioses.

Durant les primeres setmanes, l’aplicació gratuïta ha tengut 7.000 descàrregues i ha estat valorada amb la màxima puntuació pels usuaris (5 estrelles).

Javier Murillas i María Luisa Pena han coordinat aquesta Guia sobre les malalties infeccioses més habituals, d’entre les quals les infeccions respiratòries i les infeccions urinàries són les més freqüents.

A més, la Guia Terapèutica Antibiòtica recull els protocols de tractament consensuats i aprovats per la Comissió d’Infecció Hospitalària de Son Espases. En l’elaboració dels protocols, hi han participat els clínics que tracten habitualment els pacients, els microbiòlegs que intervenen en el procés diagnòstic i els encarregats del control de la infecció a l’Hospital, amb criteris de racionalització de l’ús d’antimicrobians; per la qual cosa, els tractaments proposats estan dirigits a optimitzar els resultats clínics, a oferir el millor tractament possible als pacients, amb el menor impacte possible en la generació de resistències.

L’àmbit d’aplicació d’aquests protocols és l’Hospital Universitari Son Espases, atès que cada tractament empíric s’ha d’ajustar al patró de sensibilitat local. Tot i així, aquest patró no presenta gaires diferències amb el patró de la resta del territori nacional i, per aquest motiu, pot servir d’orientació en altres àmbits o regions, sempre tenint en compte el patró local de sensibilitat als antibiòtics.

Per descarregar-se aquesta “app”, només s’ha d’escriure en el cercador d’aplicacions: guía terapéutica antibiótica.

 

També es pot emprar el codi QR següent:

 

Llegir 1609 vegades