Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 29 abril 2013 10:01

La Societat d’Anatomia Patològica es reuneix a Son Espases per debatre sobre la patologia pulmonar

El diagnòstic i el tractament del càncer de pulmó, l’emfisema pulmonar i les síndromes d’apnees del son han centrat  la reunió que per primera vegada ha tengut un caràcter interdisciplinari. 

La V reunió científica de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica compta amb la participació de professionals de reconegut prestigi en patologia pulmonar procedents, no només del camp de l’anatomia patològica sinó també d’altres especialitats com: Pneumologia (Dr. Borja Cosío), Anàlisis Clíniques (Dra. Antonia Barceló), Radiologia (Dr. Joan P. Palmer), Oncologia (Dra. Josefa Terrasa), Anatomia Patològica (Dra. Cristina Gómez i Dr. Ebert Torres). D’aquesta manera, és possible abordar aquestes malalties des d’una perspectiva multidisciplinària.

A més, han exposat comunicacions dos patòlegs de fama internacional: el Dr. Jeffrey Myers, cap del Servei de Patologia de la Universitat de Michigan (EUA), que és un especialista en el camp de la patologia pulmonar, i el Dr. Jerónimo Forteza, de l’Institut Valencià de Patologia.

Els metges residents i els facultatius patòlegs de la Comunitat Autònoma, han fet la presentació d’alguns casos de patologia pulmonar.

La Reunió s'ha centrat en patologies com el càncer de pulmó, l’emfisema pulmonar i les síndromes d’apnees del són.També s'ha fet èmfasi en les novetats dels diagnòstics i tractaments des d’un punt de vista que inclou perspectives de diferents especialitats.

Aquesta ha estat una oportunitat per posar en comú estratègies diagnòstiques i terapèutiques de les diverses patologies del pulmó.

 

Llegir 2145 vegades