Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 29 abril 2013 10:01

La Societat d’Anatomia Patològica es reuneix a Son Espases per debatre sobre la patologia pulmonar

El diagnòstic i el tractament del càncer de pulmó, l’emfisema pulmonar i les síndromes d’apnees del son han centrat  la reunió que per primera vegada ha tengut un caràcter interdisciplinari. 

La V reunió científica de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica compta amb la participació de professionals de reconegut prestigi en patologia pulmonar procedents, no només del camp de l’anatomia patològica sinó també d’altres especialitats com: Pneumologia (Dr. Borja Cosío), Anàlisis Clíniques (Dra. Antonia Barceló), Radiologia (Dr. Joan P. Palmer), Oncologia (Dra. Josefa Terrasa), Anatomia Patològica (Dra. Cristina Gómez i Dr. Ebert Torres). D’aquesta manera, és possible abordar aquestes malalties des d’una perspectiva multidisciplinària.

A més, han exposat comunicacions dos patòlegs de fama internacional: el Dr. Jeffrey Myers, cap del Servei de Patologia de la Universitat de Michigan (EUA), que és un especialista en el camp de la patologia pulmonar, i el Dr. Jerónimo Forteza, de l’Institut Valencià de Patologia.

Els metges residents i els facultatius patòlegs de la Comunitat Autònoma, han fet la presentació d’alguns casos de patologia pulmonar.

La Reunió s'ha centrat en patologies com el càncer de pulmó, l’emfisema pulmonar i les síndromes d’apnees del són.També s'ha fet èmfasi en les novetats dels diagnòstics i tractaments des d’un punt de vista que inclou perspectives de diferents especialitats.

Aquesta ha estat una oportunitat per posar en comú estratègies diagnòstiques i terapèutiques de les diverses patologies del pulmó.

 

Llegir 2186 vegades