Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 29 Maig 2013 15:53

Un equip d’infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases rep el guardó al millor projecte d’investigació per l’aplicació de la botella d’orina a les dones amb mobilitat limitada Destacats

La investigació premiada en el XII Congrés Nacional d’Infermeria de Traumatologia i Ortopèdia  ha estat ideada per Sonia del Águila, Josep Vicente Fajardo i Cristina Blasco, infermers de la Unitat d’Hospitalització de Traumatologia de Son Espases

 

L’estudi sorgeix de la realitat que la majoria de pacients ingressats a les unitats d’Hospitalització de Traumatologia tenen associada una limitació de mobilitat com a conseqüència de la patologia, una dificultat que afecta el seu grau d’autonomia a l’hora de fer les necessitats fisiològiques bàsiques.

 

L’ús de la cunya s’ha demostrat que és incòmode i dolorós especialment per a la dona que necessita emprar-la amb una major freqüència. A l’Hospital Universitari Son Espases, fruit de l’estudi que actualment s’està duent a terme i de la iniciativa de l’equip d’infermeria, és possible que les dones també utilitzin la botella urinària de la mateixa manera que els homes.

El motiu que ha impulsat l’inici d’aquest assaig clínic és millorar la qualitat de vida de les pacients ingressades. Entre les millores que s’analitzen destaca que no implica la mobilització de la pacient; que hi ha menor afectació a nivell emocional, major autonomia i menys dolor (s’eviten lesions a la zona sacre i a la zona genital), i que millora la higiene. L’objectiu de l’estudi és avaluar la utilitat de la botella d’orina en les dones amb mobilitat limitada i comparar el grau de satisfacció de l’ús de la botella front a la cunya per orinar.

L’estudi, premiat i reconegut com a millor projecte d’investigació, serà presentat durant la Celebració del Dia Internacional de la Infermeria, que tindrà lloc a l’Hospital Universitari Son Espases, avui dimarts, 14 de maig, a partir de les 12.00 h. Posteriorment, serà presentat també a les 29 Jornades Nacionals d’Infermeria en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. 

Llegir 1016 vegades