Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 30 Maig 2013 18:11

Son Espases disposa de l’única consulta pública de baixa visió de les Illes Balears Destacats

S’efectuen activitats d’entrenament amb lupes electròniques i òptiques per treure el màxim profit de la capacitat visual de què disposen els pacients 

Aquesta Unitat de referència per a totes les Illes atén més de 1000 pacients cada any

A la Unitat de Rehabilitació de la Vista de  l’Hospital Universitari Son Espases, hi arriben pacients amb  les capacitats visuals reduïdes. A aquests pacients, no se’ls considera cecs legalment; però, la majoria, tenen limitada la visió (compten entre un 10%  i un 30% de capacitat visual).

Amb l’ajuda de l’optometrista de l’HUSE, Patricia Carballo, els pacients aprenen a aprofitar al màxim el que els queda de capacitat visual. 

Segons afirma Carballo, és possible que, amb esforç i entrenament, un pacient amb un 20% de reste de visió pugui desenvolupar activitats quotidianes com ara llegir, cosir, veure la televisió o parar taula.

En el Servei d’Oftalmologia de Son Espases, es  treballa amb els pacients en l’adaptació de lents i de filtres, conjuntament, per millorar la visió; així com amb la utilització de lupes electròniques i òptiques que amplien el text dels llibres segons les necessitats de cada pacient i li faciliten la lectura. També s’entrenen amb telescopis o ulleres lupa per veure la televisió.

A més, a la consulta, també s’atenen altres patologies oculars com, per exemple, la retinopatia diabètica, la degeneració macular, diplopies o la doble visió, així com els problemes amb la llum (fotofòbia). La utilització de filtres ajuden a evitar reflexes i enlluernaments excessius, així com boires o visió amb poc contrast que impedeixen procediments simples com anar pel carrer i distingir la voravia de la calçada.

Finalment, se’ls ensenyen trucs per facilitar les activitats de la vida diària que els permeten dur a terme moltes activitats i treure el màxim rendiment de la seva capacitat visual, alhora que milloren l’estat anímic i la qualitat de vida.

Llegir 1469 vegades