Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 30 Maig 2013 18:11

Son Espases disposa de l’única consulta pública de baixa visió de les Illes Balears Destacats

S’efectuen activitats d’entrenament amb lupes electròniques i òptiques per treure el màxim profit de la capacitat visual de què disposen els pacients 

Aquesta Unitat de referència per a totes les Illes atén més de 1000 pacients cada any

A la Unitat de Rehabilitació de la Vista de  l’Hospital Universitari Son Espases, hi arriben pacients amb  les capacitats visuals reduïdes. A aquests pacients, no se’ls considera cecs legalment; però, la majoria, tenen limitada la visió (compten entre un 10%  i un 30% de capacitat visual).

Amb l’ajuda de l’optometrista de l’HUSE, Patricia Carballo, els pacients aprenen a aprofitar al màxim el que els queda de capacitat visual. 

Segons afirma Carballo, és possible que, amb esforç i entrenament, un pacient amb un 20% de reste de visió pugui desenvolupar activitats quotidianes com ara llegir, cosir, veure la televisió o parar taula.

En el Servei d’Oftalmologia de Son Espases, es  treballa amb els pacients en l’adaptació de lents i de filtres, conjuntament, per millorar la visió; així com amb la utilització de lupes electròniques i òptiques que amplien el text dels llibres segons les necessitats de cada pacient i li faciliten la lectura. També s’entrenen amb telescopis o ulleres lupa per veure la televisió.

A més, a la consulta, també s’atenen altres patologies oculars com, per exemple, la retinopatia diabètica, la degeneració macular, diplopies o la doble visió, així com els problemes amb la llum (fotofòbia). La utilització de filtres ajuden a evitar reflexes i enlluernaments excessius, així com boires o visió amb poc contrast que impedeixen procediments simples com anar pel carrer i distingir la voravia de la calçada.

Finalment, se’ls ensenyen trucs per facilitar les activitats de la vida diària que els permeten dur a terme moltes activitats i treure el màxim rendiment de la seva capacitat visual, alhora que milloren l’estat anímic i la qualitat de vida.

Llegir 1550 vegades