Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 31 Maig 2013 14:34

L’Hospital Universitari Son Espases organitza conjuntament amb la Societat Europea de Cirurgia Vascular el tercer taller de formació sobre cirurgia carotídia Destacats

El Servei de Cirurgia Vascular de Son Espases efectua anualment un centenar d’operacions en el sector carotidi per restaurar el flux sanguini adequat en el cervell.

 L’objectiu és formar residents i joves especialistes en l’adquisició de tècniques i d’habilitats per fer les intervencions quirúrgiques. Durant el curs, els alumnes han treballaran sobre simuladors digitals i maniquins que permeten reproduir les tècniques quirúrgiques

-–cirurgia carotídia i endarterectomia– que s’utilitzen en el tractament de la malaltia cerebrovascular. 

El programa del curs-taller està format per activitats teòriques i pràctiques. La part teòrica comprèn l’exposició de comunicacions relacionades amb la patologia carotídia i ha estat impartida per neuròlegs, radiòlegs, anestesistes i cirurgians vasculars experts en el tractament d’aquesta malaltia.

 S'han retransmes en directe operacions des de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital i, posteriorment, els alumnes han treballat de manera pràctica sobre uns simuladors i maniquins que serveixen per reproduir les tècniques apreses a les operacions i perquè cada alumne pugui potenciar les tècniques i habilitats en aquestes intervencions.

 Amb aquesta formació es pretén, també, revisar de manera completa les diferents possibilitats terapèutiques per al tractament de l’ictus i de la malaltia cerebrovascular per estenosi carotídia.

 El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases efectua anualment un centenar d’intervencions sobre el sector carotidi per restaurar el flux sanguini adequat en el cervell (aquesta manca de flux sanguini està provocada per l’estenosi (estretor) de l’artèria caròtida interna i per prevenir, d’aquesta manera, accidents cardiovasculars.

 Els infarts cerebrals es poden prevenir restaurant el flux sanguini adequat cap a l’artèria caròtida. Per a aquesta intervenció, hi ha dues alternatives quirúrgiques: la cirurgia carotídia (també anomenada endarterectomia) i l’angioplàstia amb col·locació d’stents (s’efectua a través d’una incisió).

La elecció entre una tècnica oberta -endarterectomia- o tancada (angioplàstia) dependrà de múltiples factors com son l’edat del pacient, el risc quirúrgic i el tipus de lesió carotídia

Llegir 1323 vegades