Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notificació d'incidents per millorar la seguretat del pacient

L’Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notifi...

Devers 110.000 persones pateixen migranya a les Illes Balears

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la migranya és la tercera malaltia més freqüent, i ...

Les usuàries de Maternitat qualifiquen amb un excel·lent l’atenció rebuda durant el seu part a Son Espases

Les usuàries de Maternitat de Son Espases qualifiquen amb un excel·lent —un 9,1— l’atenció rebuda du...

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la refor...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 31 Maig 2013 14:34

L’Hospital Universitari Son Espases organitza conjuntament amb la Societat Europea de Cirurgia Vascular el tercer taller de formació sobre cirurgia carotídia Destacats

El Servei de Cirurgia Vascular de Son Espases efectua anualment un centenar d’operacions en el sector carotidi per restaurar el flux sanguini adequat en el cervell.

 L’objectiu és formar residents i joves especialistes en l’adquisició de tècniques i d’habilitats per fer les intervencions quirúrgiques. Durant el curs, els alumnes han treballaran sobre simuladors digitals i maniquins que permeten reproduir les tècniques quirúrgiques

-–cirurgia carotídia i endarterectomia– que s’utilitzen en el tractament de la malaltia cerebrovascular. 

El programa del curs-taller està format per activitats teòriques i pràctiques. La part teòrica comprèn l’exposició de comunicacions relacionades amb la patologia carotídia i ha estat impartida per neuròlegs, radiòlegs, anestesistes i cirurgians vasculars experts en el tractament d’aquesta malaltia.

 S'han retransmes en directe operacions des de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital i, posteriorment, els alumnes han treballat de manera pràctica sobre uns simuladors i maniquins que serveixen per reproduir les tècniques apreses a les operacions i perquè cada alumne pugui potenciar les tècniques i habilitats en aquestes intervencions.

 Amb aquesta formació es pretén, també, revisar de manera completa les diferents possibilitats terapèutiques per al tractament de l’ictus i de la malaltia cerebrovascular per estenosi carotídia.

 El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases efectua anualment un centenar d’intervencions sobre el sector carotidi per restaurar el flux sanguini adequat en el cervell (aquesta manca de flux sanguini està provocada per l’estenosi (estretor) de l’artèria caròtida interna i per prevenir, d’aquesta manera, accidents cardiovasculars.

 Els infarts cerebrals es poden prevenir restaurant el flux sanguini adequat cap a l’artèria caròtida. Per a aquesta intervenció, hi ha dues alternatives quirúrgiques: la cirurgia carotídia (també anomenada endarterectomia) i l’angioplàstia amb col·locació d’stents (s’efectua a través d’una incisió).

La elecció entre una tècnica oberta -endarterectomia- o tancada (angioplàstia) dependrà de múltiples factors com son l’edat del pacient, el risc quirúrgic i el tipus de lesió carotídia

Llegir 1306 vegades