Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 17 Juny 2013 11:26

Son Espases fa la primera cesària en presència d’un acompanyant a la Sala de Parts Destacats

Son Espases és el primer hospital públic de les Illes Balears que possibilita l’accés del pare o d’un acompanyant durant la pràctica d’una cesària. La iniciativa sorgeix dins el marc de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva del Ministeri de Sanitat.

A més, Son Espases afavoreix que, a la mateixa Sala de parts, una vegada efectuada la cessaria, la mare pugui fer el procés de pell amb pell amb el nadó, que s’ha demostrat com la millor teràpia per a l’adaptació del bebè en els primers moments de vida. 

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha aprovat un Protocol d’acompanyament i de pell amb pell per a la cesària. 

 El que es pretén és que el pare o la persona que la dona triï l’acompanyi durant la cesària. Els objectius són: millorar la vivència de les mares respecte de la cirurgia, donar-los suport emocional, facilitar la realització del contacte pell amb pell amb el nadó, així com minorar el temps d’inici de la lactància materna i millorar-ne l’adaptació.

 Aquesta mesura s’adreça, especialment, a les cesàries programades amb anestèsia regional en gestacions de 37 o més setmanes en què no es preveuen complicacions. S’exclouen d’aquest protocol les cesàries urgents, amb complicacions previsibles, o quan se sospita d’alguna patologia fetal.

 La matrona informarà de l’objectiu d’aquest protocol i del comportament que s’espera de l’acompanyant, el qual s’haurà de vestir amb l’uniforme quirúrgic (camiseta, pantalons, gorra, màscara i calzes) que el personal d’infermeria li proporcionarà. Una vegada dins la Sala de Parts se situarà a la capçalera de la llitera al costat de la mare i li donarà suport fins al naixement del nadó. Una vegada finalitzades les cures pròpies del part, tots tres abandonaran la Sala de Parts conjuntament. De manera que no hi haurà separació entre els pares i el fill o la filla. 

 

Llegir 1497 vegades