Articles

INFORMACIÓ JOVES

Imatge de la pel·lícula: Après mai.

Benvinguts a la web de IBSMIA, en aquest espai anirem posant informació i enllaços que poden ésser del teu interès. Esperam que et sigui útil.

Si t'interessa aprofundir sobre alguns dels diferents TRASTORNS MENTALS aquí pots trobar informació que hem elaborat o enllaçat específicament per a vosaltres:

 

OFICINA DELS DRETS DEL MENOR

Oficina de defensa dels drets del menor (ODDM) és el servei del Govern de les Illes Balears que té la funció de defensa i promoció dels drets dels menors; queixes sobre situacions d’amenaça i de vulneració de drets. La web no és gaire bona, però és el que hi ha. És important que coneguis el telèfon d'ajuda als infants i adolescents: 116111. És un servei telefònic de 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, que facilita als menors una atenció específica, personalitzada i confidencial, i que ofereix un espai segur per poder expressar-se i comunicar les necessitats o situacions que es considerin oportunes.

 

CONVENCIÓ DELS DRETS DELS INFANTS

Convenció dels drets dels infants, en aquesta pàgina de Save the children pots llegir detingudament tots els drets.  També pots tenir més informació a Unicef.

D'AQUÍ NO PASSES

De aquí no passas. Més mesures per cuidar la seguretat a internet quan usam les xarxes socials, pàgina de Save the Children.

FAD (FUNDACIÓ D'AJUT CONTRA LA DROGADICCIÓ)

FAD (Fundación de ayuda contra la drogadicción). És una institució privada, sense ànim de lucre, no confessional i independent de tota filiació política. Compta amb una web amb molta informació i un telèfon d'informació i orientació sobre drogues (900 16 15 15), i un altre d'orientació i prevenció familiar (900 22 22 29).

INFODROGUES ILLES BALEARS

PADIB (Pla d'accions i drogodependències de les Illes Balears). És el servei que ofereix la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per resoldre qualsevol qüestió sobre drogues i altres adiccions. Disposa del servei CRIDA (Centre de Resposta Immediata sobre Drogodependències i altres Adiccions). Telèfon CRIDA: 902 075 727, de dilluns a divendres, de 9:00 h a 15:00 h (sense interrupció).

SEXE JOVES

Sexe joves. Portal del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya. Si tens preguntes segur que hi trobes respostes.

GUIA BÀSICA D'ANTICONCEPCIÓ

Guia Bàsica d'anticoncepció,  de la Conselleria de Salut i Consum. En aquesta guia recull els mètodes anticonceptius existents en l’actualitat i aquells mètodes que erròniament s’han considerat anticonceptius, per poder conèixer i elegir el més adequat a cada circumstància de la vida, segons la seva efectivitat, el risc per a la salut, la permanència (mètode temporal, a llarg termini o definitiu), a prevenció enfront de les infeccions de transmissió sexual com el VIH/sida, la disponibilitat del mètode i el compromís de la parella.

ASSETJAMENT ESCOLAR (BULLYNG)

Assetjament escolar (BULLYING), de Save the Children. L'assetjament escolar i el cyberassetjament són formes de violència que no podem permetre.  En aquesta web ens detallen clarament que podem fer per evitar-ho

ADOLESCENTS.CAT

Adolescents.cat és un portal molt visitat entre els usuaris joves. Hi pots trobar tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc.

PALMAJOVE

Palmajove és un espai per als joves de Palma d'entre 14 i 30 anys ofert per l'Ajuntament de Palma, i et dóna serveis gratuïts d'assessorament, informació, biblioteca i molt més. Té un servei de consultes online sobre qualsevol cosa que pugui ésser del teu interès i també compta amb un sevei de SexConsulta i l'Autoestima bloc. Els serveis són gratuïts.

INFOJOVE

Infojove és el Centre Balear d'Informació i Documentació per a la Joventut (CBIDJ), adscrit a la Direcció General de Joventut de la Conselleria d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, és el representant de la comunitat autònoma de les Illes Balears en les tasques de coordinació, col·laboració i cooperació amb tots els serveis que integren la Xarxa Balear de Serveis d'Informació Jove. Hi pots trobar informació sobre tots els àmbits que poden afectar i interessar als joves.

 

TEENS HEALTH

Teens Health és una web molt interessant, amb informació detallada sobre, pràcticament, tots els temes de salut que un adolescent pot imaginar (hi ha un apartat específic sobre salut mental i emocional). També disposa d'informació per als que encara no han arribat a l'adolescència Kids Health i també per als pares.