Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Acreditat el Laboratori d’Histocompatibilitat de Son Espases que selecciona els donants i els receptors més adequats pels trasplantaments

30 de març 2011
Esta imagen ilustra que: Acreditat el Laboratori d’Histocompatibilitat de Son Espases que selecciona els donants i els receptors més adequats pels trasplantaments

Aquest laboratori és el dipositari de la llista de pacients que esperen un trasplantament renal, fa el seguiment immunològic dels pacients i selecciona el receptor més compatible quan hi ha una donació

El Laboratori d'Histocompatibilitat del Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha estat acreditat de nou per l'European Federation for Immunogenetics (EFI).

Aquesta acreditació assegura la qualitat de les tècniques que es realitzen en un laboratori d'histocompatibilitat. Aquestes tècniques són imprescindibles per a la selecció dels donants i dels receptors més adequats per als trasplantaments d'òrgans sòlids: ronyó, fetge i cor, així com per als trasplantaments de medul·la òssia. El laboratori d'histocompatibilitat és el dipositari de la llista de pacients que esperen un trasplantament renal, fa el seguiment immunològic dels pacients i selecciona el receptor més compatible quan hi ha una donació. Així mateix, el laboratori fa els estudis del sistema HLA amb relació a diferents malalties com, per exemple, l'espondilitis anquilopoètica o la celiaquia.

El Laboratori d'Histocompatibilitat del Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Son Espases està acreditat per l'EFI des de l'any 1998 (Hospital Universitari Son Dureta) i forma part dels 22 laboratoris acreditats de l’Estat Espanyol.

L'EFI, amb seu a Estrasburg, té, entre altres funcions, la d'acreditar i de validar els processos i les tècniques que es duen a terme en un laboratori d'histocompatibilitat, a més d’assegurar uns alts estàndards de qualitat i fiabilitat als laboratoris que han estat acreditats i d’atorgar-los la possibilitat d'intercanviar els resultats amb països del tot el món.

Aquesta acreditació es duu a terme anualment. S'envia la documentació requerida a l’EFI i cada tres anys dos inspectors estrangers es desplacen per inspeccionar els laboratoris.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19