Idioma:
Govern de les Illes Balears
Simulation
Inici / /

Presentació

El Centre de Simulació de Son Espases (SIMSE) s’inaugurà a finals de l’any 2020, coincidint amb el desè aniversari de l’Hospital Universitari Son Espases, amb la vocació de mantenir-se a l’avantguarda de la formació dels professionals de la sanitat. De la mateixa manera, la Unitat d’Impressió 3D inicià el seu camí l’any 2019.

Es tracta d’un projecte de quatre anys d’evolució, que sorgí de l’experiència dels professionals en les diverses situacions del dia a dia. A partir de l’esmentada experiència, es va voler implementar aquest aprenentatge basat en la metodologia de la simulació en un espai adequat i dotat de les eines necessàries. Amb el suport de la Direcció de l’Hospital Universitari Son Espases, de la Facultat de Medicina de la UIB i de les diferents institucions implicades, s’ha convertit en realitat. Des del primer dia, presta un servei transversal en la formació per invertir en la millora contínua de l’atenció al pacient.


Què es un centre de simulació?

A l’àmbit sanitari és un espai en què es poden recrear situacions similars a la realitat amb l’objectiu d’aprendre i de continuar adquirint competències sense posar en risc el pacient. Pel fet de ser un lloc controlat on es poden repetir les actuacions de formació totes les vegades que siguin necessàries, l’aprenentatge és més efectiu. Entre altres accions, es poden fer tècniques diferents, posar en pràctica habilitats de comunicació i de treball en equip, També efectuar anàlisi, prendre decisions, adquirir capacitat de lideratge, aprendre a resoldre conflictes i saber actuar davant situacions crítiques.Què és una Unitat d’Impressió 3D?

En l'àmbit hospitalari és un espai on un equip de professionals ajuden a planificar les intervencions quirúrgiques mitjançant tecnologia 3d, (impressores, ulleres de realitat virtual, equips informàtics..) amb l'objectiu de millorar la qualitat assistencial del pacient i a més col·labora en el disseny de guies quirúrgiques i en el desenvolupament de projectes d'I+D i de docència.


Quina és la nostra missió?

Que la simulació com a metodologia d'aprenentatge i la incorporació de noves tecnologies formin part de la formació contínua dels nostres professionals, amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial dels nostres pacients.


Leandro Augusto Brogi

Especialista en Anestesiologia i Reanimació

Coordinador del Centre de Simulació i Unitat 3D de l’HUSE

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19