Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Cada any es diagnostiquen a Balears una mitjana de 30 pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques

22 d’abr. 2023
Esta imagen ilustra que: Cada any es diagnostiquen a Balears una mitjana de 30 pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques

A les Illes Balears es diagnostiquen cada any una mitjana de 30 pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques. Són patologies cròniques que no tenen cura, però que es poden tractar per alleugerir els efectes i els pacients poden fer vida normal. Actualment, els professionals del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases atenen cinc-cents pacients pediàtrics amb aquest tipus de malalties.

L’artritis idiopàtica juvenil (AIJ) és la malaltia reumàtica mes freqüent entre els pacients en edat pediàtrica i la tercera malaltia crònica més habitual per darrera de l’asma i de la diabetis. És una malaltia que es caracteritza per la inflamació de les articulacions sense causa aparent i es calcula que afecta entre 1 i 5 infants per cada 1.000 pacients. Avui dia es desconeix la causa que provoca aquesta patologia. Es pot presentar de diferents formes en funció de la presència o de l’absència de símptomes sistèmics o pel nombre d’articulacions afectades. El tractament es fa amb medicaments que modulen el sistema immune. Altres patologies reumàtiques amb menor incidència són el lupus, la dermatomiositis juvenil, la vasculitis sistèmica o les malalties autoinflamatòries, entre d’altres.

Avui, una cinquantena de famílies han assistit a una nova edició de la jornada que organitza anualment el Servei de Pediatria de Son Espases amb l’objectiu de compartir amb els professionals informació, avenços i experiències sobre les malalties reumàtiques en infants. Com a novetat, enguany també hi han assistit representants de les associacions ConArtritis i Stop FMF.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assistit a la trobada i ha fet èmfasi en l’impuls que ha donat la Conselleria a l’Estratègia de Malalties Reumàtiques i Musculoesquelètiques del Sistema Nacional de Salut que, entre els seus objectius, destaca «millorar i escurçar els temps entre la sospita clínica i la confirmació diagnòstica». La consellera també ha fet menció «a la millora dels tractaments de les malalties reumàtiques gràcies a la incorporació de medicaments biològics que modulen la resposta immunològica, el que ha permès controlar els símptomes i disminuir les complicacions articulars».

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19