Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Cirurgia Cardíaca compleix deu anys

14 de des. 2012
Esta imagen ilustra que: El Servei de Cirurgia Cardíaca compleix deu anys

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari Son Espases compleix deu anys - Hospital Universitari Son Espases El Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari Son Espases presenta uns índexs de mortalitat de l’1,36 %, dos punts percentuals per davall de la mitjana estatal. L’activitat quirúrgica en aquest servei va començar a final de novembre de 2002. D’aleshores ençà, quatre mil pacients hi han estat operats pels professionals del Servei, amb una mitjana de cinc-cents anuals en els darrers cinc anys.

Les patologies més freqüents han estat, de més a menys, les malalties coronàries, l’estenosi valvular aòrtica i la insuficiència mitral: el 39 % dels pacients han estat operats a causa d’una malaltia coronària; el 33 %, per una malaltia valvular; el 17 %, per una cirurgia combinada valvular i coronària, i l’11 % restant, per altres patologies: aòrtiques, congènites i tumoracions cardíaques.

El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases ha estat reconegut amb tres premis Top-20 de l’Àrea del Cor, obtinguts en col•laboració amb el Servei de Cardiologia. Es tracta del primer servei públic de tot l’estat que ha editat els resultats globals de cirurgia cardíaca, a curt i a mitjan termini, a Revista Española de Cardiología, en un article publicat en col•laboració amb la Unitat de Postoperatori del Servei de Medicina Intensiva.

A més, aquest Servei ha estat la referència en la formació de la cirurgia conservadora de la vàlvula mitral i ha impartit desset cursos de cirurgia reparadora mitral, als quals han assistit nombrosos especialistes espanyols i estrangers. Aquesta activitat, amb una cirurgia considerada de complexitat alta, ha estat possible gràcies a la col•laboració efectiva dels diferents serveis i departaments del l’Hospital, amb una menció especial als serveis d’Anestesiologia, Cardiologia, Cures Intensives, Infermeria i Medicina Preventiva, i també a la Unitat de Malalties Infeccioses.Per celebrar aquests primers deu anys, s’ha organitzat una sessió clínica conjunta entre els serveis de Cirurgia Cardíaca i de Medicina Interna, dirigits pel Dr. Oriol Bonnín, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca, i pel Dr. Jordi Forteza-Rey, cap del Servei de Medicina Interna. La sessió ha comptat amb l’assistència del director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, i del director d’Assistència Sanitària, Vicenç Juan, amb el suport de la Direcció Mèdica i de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases.

Durant aquests darrers deu anys, destaca la important activitat col•lectiva, professional i assistencial de Son Espases, hospital públic de referència, al mateix temps que es marquen les línies dels avenços de l’especialitat de cirurgia cardíaca que exigeix la societat del segle XXI.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19