Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El servei de Microbiologia informa sobre variants del Sars-Cov-2 detectades a les illes

25 de juny 2021
Esta imagen ilustra que: El servei de Microbiologia informa sobre variants del Sars-Cov-2 detectades a les illes

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases confirma la tendència a la baixa de la variant Alfa que se situa en el 55 per cent dels casos al conjunt de les Illes Balears. En la darrera tanda de seqüenciació, corresponent a la segona setmana de juny, s’han seqüenciat 67 mostres aleatòries. Els resultats han estat comunicats a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Dels 67 casos analitzats, 37 pertanyen a la variant Alfa (B.1.1.7), que continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears, amb un 55 %. La variant Delta (B.1.617.2) ja és la segona més predominant amb 16 casos i un 24 %. També s’han detectat 3 casos de la variant Iota (novaiorquesa, B.1.526), 2 Gamma (brasileres, P1), 1 Beta (sudafricana, B.1.351), 1 colombiana (B.1.621) i 7 altres. 

Per illes, a Mallorca s’han detectat 28 casos de la variant Álfa, 9 de la Delta, 2 de la Gamma, 2 de la Iota, 1 de la Beta, 1 de la colombiana i 4 d’altres. A Menorca s’han detectat 4 de l’Alfa i, per primer cop, 3 de la Delta; i a Eivissa, 5 de l’Alfa, 4 de la Delta, 1 de la Iota i 3 d’altres.

Des de l’inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 2.000 casos de COVID-19 a les Illes Balears.

Es tracta d’uns dels centres de l’Estat que més mostres del SARS-CoV-2 ha seqüenciat, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19