Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei d’Urgències, acreditat per la seva qualitat assistencial

16 de des. 2021
Esta imagen ilustra que: El Servei d’Urgències, acreditat per la seva qualitat assistencial

El Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat acreditat per la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES), en reconeixement a la competència tècnica i a l'eficàcia de l'organització per oferir una atenció sanitària de qualitat. Aquesta acreditació, creada el 2004, valora el grau de compliment dels criteris i de les dimensions relacionats amb la seva estructura i organització, així com indicadors de qualitat i seguretat del pacient. L’obtenció d’aquesta acreditació és significativament important, ja que s’obté en plena pandèmia per la COVID-19.

El procés consisteix en una avaluació externa realitzada per professionals experts de la SEMES i gaudeix del reconeixement que suposa aquesta acreditació per part d'una societat científica, duta a terme d'una manera objectiva, rigorosa i independent. El Servei d’Urgències de Son Espases ha obtingut aquest reconeixement pel compliment d'una sèrie de requisits homogenis com són la comparabilitat, la validació, l’avaluació i l’actualització de manera continuada amb l'objectiu de promoure la qualitat de l'assistència per assolir l'excel·lència.

En definitiva, s'han avaluat les instal·lacions, els equipaments i els recursos humans; s’ha valorat la formació i la qualificació dels professionals, la recerca, la docència, la gestió eficient dels recursos i l’assistència de qualitat centrada en el pacient. Aquesta acreditació situa a les Urgències de Son Espases com un servei líder amb una organització i una planificació que permet obtenir els millors resultats.

El president de la SEMES, Manuel Vázquez, i la responsable d’Acreditació i Qualitat, Sonia Jiménez, han lliurat avui matí l’acreditació al cap del Servei d’Urgències de Son Espases, Bernardino Comas, durant la sessió de la Comissió d’Urgències. A l’acte també hi han assistit el director gerent de l’Hospital, Josep Pomar; la directora mèdica, Carmen Sanclemente, i la responsable de la Unitat de Qualitat, Marta Torres, a més de tots els membres de la Comissió.

El president de la SEMES ha destacat sobre aquest tema: «l'acreditació dels Serveis d'Urgències forma part de la clara aposta de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències per la seguretat dels pacients i la millora de la qualitat assistencial».

Per la seva part, el cap del Servei d’Urgències de Son Espases, Bernardino Comas, ha manifestat que: «el procés d’acreditació ha estat una eina eficaç per avaluar l’organització del Servei i la gestió dels processos assistencials, ja que ha permès detectar deficiències i àrees de millora. Hem aprofundit en temes com la seguretat del pacient i l'accessibilitat, amb la finalitat d'obtenir uns millors resultats de salut en benefici dels nostres pacients. Per a tot això, ha estat clau la implicació dels professionals, així com la col·laboració de la Unitat de Qualitat i dels assessors externs».

Més de 100.000 urgències ateses enguany

Fins avui dia, els professionals del Servei d’Urgències de Son Espases han atès un total de 106.458 urgències, el que suposa un 14,83 % més que l’any anterior. Del total de les urgències, s’ha ingressat el 12,5 per cent.

A la Unitat de Curta Estada del Servei d’Urgències s’han ingressat 721 pacients amb una estada mitja de 2,7 dies.

Unitat de Gestió Clínica

Els nous models de gestió sanitària persegueixen el desenvolupament i la implantació de la gestió per processos, amb la finalitat de cercar una atenció integral i coordinada de tots els àmbits assistencials que intervenen en l'atenció d'un pacient.

El mes de juny es va implantar la Unitat de Gestió Clínica d'Urgències, integrada per tot el personal sanitari de l'àrea, per administratius dels serveis d’Admissió i d’Atenció a l'Usuari i pels referents específics dels serveis de Farmàcia, Anàlisis Clíniques i Radiologia. Es tracta d'una unitat orgànica sense personalitat jurídica pròpia, amb autonomia per a l'organització i la gestió dels recursos humans i materials que li assignin.

Sota el punt de vista organitzatiu i de gestió, desenvolupa les seves funcions de manera autònoma sense perjudici de la necessària coordinació amb la resta de serveis.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19