Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Experts en Salut Mental de les Illes Balears exposen els reptes per a millorar l'atenció sociosanitària del pacient

16 de març 2022
Esta imagen ilustra que: Experts en Salut Mental de les Illes Balears exposen els reptes per a millorar l'atenció sociosanitària del pacient

Experts en Salut Mental de les Illes Balears han participat en el Fòrum sobre el «Present i Futur de la Salut Mental a les Illes Balears», organitzat per Grup Mediforum, amb la col·laboració d'Angelini Pharma, per a compartir la seva experiència professional en l'abordatge de pacients que pateixen aquest tipus de patologies i, al seu torn, per a reflexionar sobre els reptes i oportunitats que ha posat de manifest la pandèmia i que ja estaven latents en la societat.

La trobada, que també ha comptat amb la participació de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears, ha possibilitat l'intercanvi de recomanacions i propostes de millora per a contribuir a l'abordatge integral d'aquestes patologies, parant esment a altres factors que van més enllà del control dels símptomes psiquiàtrics. «Hem de convèncer a l'opinió pública que sense Salut Mental no hi ha salut i per a garantir el correcte funcionament de l'organisme, la cura del nostre cervell és fonamental», ha assegurat Olga Insua, directora general d'Angelini Pharma España.

En aquest sentit, Patricia Gómez, consellera de Salut i Consum ha incidit en què «tots treballem de manera conjunta i coordinada per a detectar les necessitats de les persones amb problemes de salut mental. La Conselleria de Salut i Consum ha definit el nou model assistencial i integrador de salut mental a Balears des dels principis d'equitat, dignitat, innovació i excel·lència».

En el marc de l'esdeveniment, també s'ha ressaltat la necessitat de donar una resposta unificada davant les necessitats que ha evidenciat la recent publicació del llibre «Present i Futur de la Salut Mental a Espanya», una anàlisi de més de 40 experts de primer nivell sobre la situació actual de les malalties de Salut Mental a Espanya, que inclou un diagnòstic sobre els reptes que planteja l'impacte del coronavirus i proposa un full de ruta espanyola per a millorar el seu abordatge.

Per a contribuir a la ura del cervell, «no sols necessitem desenvolupar solucions terapèutiques orientades a la prevenció i tractament del pacient durant les diferents etapes de la vida, sinó que també hem de fomentar la pràctica d'hàbits de vida saludables relacionats amb la nutrició, el somni o l'equilibri emocional i el desenvolupament d'un altre tipus iniciatives de divulgació i conscienciació per a lluitar contra el seu estigma social», afegeix Insua.

Així mateix, el cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases, Joan Salvàl, ha destacat que «la pandèmia ha posat de manifest una càrrega addicional de trastorns mentals comuns (depressió, ansietat) que obliguen a repensar la forma en què s'aborda la demanda perquè no impacti negativament en l'atenció que necessiten els trastorns mentals greus».

En paraules d'Oriol Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental, «hem de tenir una visió estratègica interinstitucional de treball transversal de tots els actors implicats en salut mental, sense perdre la visió del Pla Nacional aprovat pel Consell Interterritorial».

Per a accedir i descarregar el contingut del llibre «Present i Futur de la Salut Mental a Espanya» pot consultar de manera gratuïta el següent enllaç.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19