Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Infermers de l’Hospital es formen en l’observació de la higiene de mans per reduir les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària

30 de març 2021
Esta imagen ilustra que: Infermers de l’Hospital es formen en l’observació de la higiene de mans per reduir les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària

Les infeccions associades a l’assistència sanitària (IAAS) són un dels problemes de seguretat amb més impacte per als pacients, per als sistemes sanitaris i per a la societat. L’adquisició d’aquestes infeccions és multifactorial; no obstant això, el paper de les mans dels professionals en la transmissió de microorganismes és ben conegut. La higiene de mans és, tal com ho reconeix l’evidència científica disponible, la pedra angular per evitar la disseminació d’agents patògens en el medi sanitari.

En aquest sentit, la Direcció d’Infermeria de l’Hospital ha impulsat el projecte de Prevenció de la infecció hospitalària associada a l’assistència sanitària (Projecte PILAAS). Fins ara, han estat formats setze professionals amb l’objectiu de proporcionar les habilitats, les actituds i els coneixements necessaris per poder dur a terme l’observació de l’acompliment de la higiene de mans dels professionals sanitaris segons la metodologia de la OMS.

Un major nombre de professionals formats es tradueix en un major nombre d’aliats per promocionar les bones pràctiques d’higiene de mans. La formació de professionals d’infermeria en la metodologia d’observació d’higiene de mans de la Organització Mundial de la Salut suposa una passa més en la possibilitat d’implementar estratègies de prevenció i d’augmentar la cultura de seguretat a l’Hospital.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19