Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La consellera de Salut lliura els Premis d’Investigació 2015 de Son Espases

14 de gen. 2016
Esta imagen ilustra que: La consellera de Salut lliura els Premis d’Investigació 2015 de Son Espases

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha lliurat avui dematí els Premis d’Investigació 2015 de Son Espases, que cada any organitza l’hospital de referència de les Illes Balears. Aquests guardons són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació, que cerca fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria.

La dotació dels premis lliurats ha estat de 27.8978,94 €, repartits en tres categories: Millor Publicació Científica, que premia la publicació d’un article en la revista que ha tengut un factor d’impacte més gran; Millor Projecte Pilot, que persegueix donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes d’abast estatal i internacional, i per a la categoria d’ajuts per a despeses de viatge i inscripció a congressos científics al personal que hi assisteix per fer-hi alguna aportació, ja sigui amb un pòster o una comunicació.

Durant la intervenció, la consellera ha manifestat la voluntat de cercar mecanismes que permetin ampliar les iniciatives de promoció de la recerca sanitària en l’àmbit de l’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa), en línia amb l’estratègia d’impuls de la recerca i la innovació i l’acreditació de l’IdISPa. D’altra banda, ha fet referència a la implantació dels estudis de medicina enguany i ha afirmat que suposarà un incentiu clau per potenciar la recerca i la qualitat assistencial.

A l’acte de lliurament, la consellera ha estat acompanyada per la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, i per la gerent de Son Espases, María Dolores Acón.

En l’edició d’enguany s’han concedit dos premis en la categoria de Millor Publicació Científica. Un ha estat per al pneumòleg Alberto Alonso per l’article titulat “High D-dimer levels after stopping anticoagulants in pulmonary embolism with sleep apnoea”, en el qual s’avalua l’efecte de l’apnea del son sobre pacients que han patit una embòlia pulmonar i es demostra que la que no es tracta provoca un major estat procoagulant que podria produir episodis recurrents. L’altre article premiat ha estat el titulat “Pre-diagnostic concordance with the WCRF/AICR guidelines and survival in European colorectal cancer patients: a cohort study”, de Dora Romaguera, en el qual s’avalua l’associació entre la concordança prediagnòstica de les recomanacions internacionals en dieta, activitat física i greix corporal i la mortalitat dels pacients amb càncer colorectal.

Per la seva banda, els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Nuevos biomarcadores inflamatorios para el traumatismo craneoencefálico: función de los inflamasomas, relación con el pronóstico y su modulación mediante anticuerpos monoclonales”, de Jon Pérez; “Detección de mutaciones del gen EGFR en DNA tumoral circulante de muestras de pacientes con cáncer de pulmón. Puesta a punto de la técnica de PCR digital”, de Sefa Terrassa; “Reparación del cartílago utilizando células madre mesenquimales. Importancia de la calidad de las células y del ambiente en el momento de diferenciación”, de Carlos Río i Ignasi Sanpera; “Uso del sistema VacBagPack (VBP) para el trauma hepático en modelo porcino”, de Juan José Segura, i “Células T (reguladoras y PD1+) y células mieloides supresoras en la asociación EPOC y cáncer de pulmón”, de Francisco Javier Verdú.

Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2015

Durant l’acte de lliurament Premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant l’any 2015: han obtengut finançament competitiu vuit projectes de recerca, entre els quals destaquen sis del FIS, i s’han formalitzat 73 contractes per fer assaigs clínics, amb un pressupost de 3.202.009,33 €. Cal recordar que l’any 2013 es publicaren 207 articles en revistes científiques, amb un factor d’impacte de 784, i que el 2014 se’n varen publicar 249, amb un factor d’impacte de 873,136, unes xifres que fan palès l’increment de la producció investigadora dels professionals de Son Espases.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19