Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La Consulta Autonòmica de Malalties Infeccioses de Transmissió Sexual “CAITS”, adscrita a Son Espases, atén més de 1.000 pacients a l’any

7 de des. 2017
Esta imagen ilustra que: La Consulta Autonòmica de Malalties Infeccioses de Transmissió Sexual “CAITS”, adscrita a Son Espases, atén més de 1.000 pacients a l’any

L’objectiu de la consulta és la detecció precoç d’infeccions de transmissió sexual (ITS), i evitar-ne la cronificació i la transmissibilitat. El perfil del pacient és el d’una persona que manté conductes sexuals d’alt risc, és a dir, que se relaciona amb múltiples parelles sense la utilització del preservatiu. La consulta està oberta a tots els ciutadans i hi poden acudir sense demanar cita prèvia.

Un equip multidisciplinari de professionals sanitaris conformat per professionals especialistes de: dermatologia, microbiologia, ginecologia, atenció d’urgències, medicina interna i infermeria atenen aquesta consulta tots els horabaixes, de dilluns a divendres, a l’ambulatori del Carme, de les 14.30 h a les 20.00 h.

A la CAITS s’efectuen les proves per al diagnòstic de: VIH, sífilis, gonorrea, clamídia, hepatitis B i C. El resultat de les proves s’obté en una setmana; però, si els símptomes són evidents, el tractament s’inicia de manera immediata, amb injeccions intramusculars i antibiòtics.

També es fa una feina d’educació sanitària i de conscienciació de l’existència i de l’increment de les malalties de transmissió sexual, del risc de ser-ne portador i de la possibilitat de transmetre-les a les parelles sexuals.

La detecció d’ITS en pacients asimptomàtics és important perquè s’estima que hi ha un gran nombre de casos infradiagnosticats. Segons les estadístiques nacionals i europees, possiblement al voltant d’un 30% de pacients que són positius a VIH no coneixen el seu diagnòstic i poden transmetre les infeccions als seus contactes sans. A més, aquestes infeccions a mitjà termini poden causar patologia crònica com esterilitat i prostatitis en els homes, i malaltia inflamatòria pelviana en les dones.

El nombre de pacients amb Gonorrea, infecció causada per una bactèria anomenada gonococo, s’ha quintuplicat en els darrers set anys. Mentre que els pacients amb Sífilis s’han triplicat en el mateix període. Val a dir que aquest increment es deu, en part, a que actualment Son Espases compta amb tècniques més sensibles i específiques que permeten diagnosticar millor aquestes infeccions, inclús amb pacients asimptomàtics.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19