Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La consulta d’estomes de Son Espases atén 3.000 pacients

3 d’oct. 2016
Esta imagen ilustra que: La consulta d’estomes de Son Espases atén 3.000 pacients

La consulta d’infermeria d’Estomaterapia de l’Hospital Universitari Son Espases atén devers 3.000 pacients. A la consulta, les infermeres informen i assessoren als pacients i als seus familiars abans i després de la cirurgia en la qual es realitzarà una ostomia. Creada al 1992, és l’única consulta d’aquestes característiques que hi ha a les Illes Balears.

Una ostomia és una obertura artificial (estoma) creada quirúrgicament des del cos cap a fora per permetre el pas de l'orina i la femta. Algunes són temporals, fins que es repara la irregularitat, però moltes són permanents i els pacients viuen amb una borsa pegada a l'abdomen per sempre. Generalment són com a conseqüència d'un càncer de còlon o de bufeta, diverticulitis, colitis ulcerosa, malaltia de Crohn, traumatisme quirúrgic, accidents de trànsit o complicacions en altres cirurgies.

Un cop realitzada la intervenció quirúrgica, les infermeres de la consulta fan una valoració de l’evolució física i psicològica del pacient, realitzen les cures necessàries i realitzen un seguiment del pacient, que dependrà de les seves necessitats.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19