Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La Unitat de Neonatologia organitza un curs sobre les cures centrades en el desenvolupament dels pacients prematurs i dels seus familiars

9 de març 2016
Esta imagen ilustra que: La Unitat de Neonatologia organitza un curs sobre les cures centrades en el desenvolupament dels pacients prematurs i dels seus familiars

La Unitat de Neonatologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat per a avui i demà un curs sobre les cures centrades en el desenvolupament sensorial i emocional dels pacients prematurs i dels seus familiars.

L’entorn i l’estil de les cures influeixen en el desenvolupament dels nadons prematurs. De fet, s’ha comprovat que la reducció de l’estrès, la creació d’un entorn enriquidor i la participació dels pares millora el desenvolupament del nounat a curt, a mitjan i a llarg termini. Aquest tipus d’atencions es denominen “cures centrades en el desenvolupament i en la família” (CCD). L’objectiu del curs —adreçat a neonatòlegs, infermers, fisioterapeutes i auxiliars d’infer­meria— és impartir formació sobre les característiques principals de les CDD i dotar els assistents de les habilitats per aplicar-les.

Les CCD integren l’atenció assistencial juntament amb la potenciació del vincle entre els pares i el fill. A la Unitat de Neonatologia es treballa per assimilar les condicions del fetus dins l’úter; per aconseguir aquest objectiu és essencial reduir al mínim possible el renou i la llum i afavorir els estímuls no dolorosos. S’hi fomenten el mètode cangur (pell amb pell) i la col·locació del nadó en la postura més pareguda a la del fetus dins l’úter; per a això el personal d’infermeria construeix el que es coneix com “nius”, que ajuden a fer la funció de contenció i de calor que el fetus experimentaria durant la gestació. Finalment, es facilita al màxim el contacte dels pares amb el nadó durant les 24 hores del dia.

L’aplicació d’aquestes tècniques afavoreix el desenvolupament sensorial i emocional del nounat. Concretament, la postura correcta del nadó millora el desenvolupament motor, afavoreix la mobilitat de les extremitats i evita futures contractures; per la seva banda, el mètode cangur i el contacte pell amb pell provoquen menys apnees, disminueixen el dolor causat per les puncions i augmenten el vincle paternofilial i la producció de llet materna.

Amb l’aplicació dels nous mètodes es pretén aconseguir la implicació de tota la família en les cures del bebè, especialment en aquelles que no són tècniques, com ara el bany, l’ús del xumet o canviar els bolquers. A la vegada, els professionals de Son Espases tenen el repte d’atendre les necessitats no només del nadó sinó també dels seus progenitors.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19