Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Àrea del Cor i el Servei d’Atenció al Pacient Crític de L’Hospital Universitari Son Espases han estat guardonats amb els premis Top 20 de l’any 2013

15 d’oct. 2013
Esta imagen ilustra que: L’Àrea del Cor i el Servei d’Atenció al Pacient Crític de L’Hospital Universitari Son Espases han estat guardonats amb els premis Top 20 de l’any 2013

L’Àrea del Cor i el Servei d’Atenció al Pacient Crític de L’Hospital Universitari Son Espases han estat guardonats amb els premis Top 20 de l’any 2013  - Hospital Universitari Son Espases

Els premis són atorgats anualment per l’empresa de serveis d’informació sanitària IASIST. A l’edició d’enguany, hi han participat 162 hospitals, 44 dels quals han aconseguit algun premi.

El Servei d’Atenció al Pacient Crític revalida el guardó amb què ja va ser reconegut l’any passat, mentre que l’Àrea del Cor guanya el Top 20 per quarta vegada. 

 


Els premis TOP 20 són un reconeixement a la qualitat, al funcionament i a l’eficiència econòmica. Els Hospitals TOP són un 27% més productius i presenten una major qualitat assistencial, amb un 21% menys de mortalitat i de complicacions, així com una gestió més eficient de les estades hospitalàries.

 L’Àrea del Cor ha estat reconeguda per quarta vegada amb el premi TOP 20. Els hospitals premiats amb aquest guardó redueixen en un 20% les estades dels pacients als centres hospitalaris i presenten diferències en taxa de mortalitat de fins a un 35% sobre la resta de centres. En aquesta àrea s’avaluen: la insuficiència cardíaca, l’infart agut de miocardi i les arítmies. 


Cal destacar que l’Hospital Universitari Son Espases va presentar, fa poques setmanes, la innovadora tècnica de la crioablació per corregir la fibril·lació auricular i les arítmies cardíaques amb la utilització de balons de fred.

En Cirurgia Cardíaca, Son Espases presenta una taxa de mortalitat inferior a l’1’83%, mentre que la mitjana nacional se situa en el 4,15%. Unes xifres que s’expliquen per l’especial cura i atenció que es presta al postoperatori i al seguiment dels pacients intervinguts pels cirurgians cardíacs de l’Hospital de referència de les Illes Balears.Respecte al Servei de Cirurgia Cardíaca, s’ha d’esmentar que és un dels serveis que té menys llista d’espera de tot el territori nacional i que, per cinquè any consecutiu, ha assolit la xifra de 500 pacients operats. 

A l’Àrea del Pacient Crític, la mortalitat en els Hospitals TOP 20 és entre un 23% i un 32% inferior a la de la resta de centres.


L’Àrea de Pacient Crític de l’Hospital Universitari Son Espases ha revalidat el reconeixement amb què ja va ser guardonada l’any 2012. El Servei, encapçalat pel Dr. Jordi Ibáñez, aconsegueix salvar la vida a més del 85% dels pacients que arriben en estat crític a la Unitat de Cures Intensives. El Servei està repartit en unitats especialitzades que permeten prestar una atenció integral a les necessitats de cada un dels pacients crítics.

 Nominacions al premi Top 20, a l’Àrea de Respiratori i Gestió Global

L’Àrea de Respiratori i l’Àrea de Gestió Global de l’Hospital Universitari Son Espases també estaven nominades per als premis TOP 20. La simple nominació implica el reconeixement que aquestes àrees es troben dins el grup de les millors, fet que també mereix un reconeixement a la seva bona gestió.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19