Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’associació Na Marga Somriu decora l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins

26 de maig 2016
Esta imagen ilustra que: L’associació Na Marga Somriu decora l’Hospital de Dia Pediàtric de  Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins

L’associació Na Marga Somriu, creada l’any 2013 en memòria de la periodista mallorquina Marga Cañellas, ha decorat les instal·lacions de l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins. El nou espai, anomenat MARGAQUARIUM, ha estat dissenyat per l’artista i biòleg Toni Socías, amb l’objectiu d’introduir els infants en un món que pugui allunyar-los de la imatge freda i asèptica pròpia d’un hospital, i convertir-lo en un espai càlid i alegre que contribueixi a millorar l’estada hospitalària del infants.

Per il·lustrar aquest món i que els infants s’hi sentin identificats, l’artista ha creat dos personatges ¾un nin i una sirena¾, que són els protagonistes i el vincle d’unió entre totes les il·lustracions, que recreen múltiples escenes aquàtiques. Les diferents il·lustracions tenen molts d’elements i de detalls per entretenir i cridar l’atenció́ i la imaginació́ dels infants, mitjançant escenes evocadores i positives.

Avui matí, la consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per membres i col·laboradors de l’associació Na Marga Somriu, ha visitat l’Hospital de Dia Pediàtric, on han pogut gaudir de la nova decoració infantil. També hi han assistit la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón, i responsables i professionals de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital.

La tematització discorre per diferents espais: l’Hospital de Dia, amb vistoses il·lustracions a l’entrada principal i a les sis sales que l’integren; la sala de cures, en la qual s’han cobert les tres parets amb dibuixos d’algues i de cavalls marins en colors verds i blaus cel per tal de crear un espai de tranquil·litat, ja que és el lloc on es fan les puncions i els tractaments especials, i la sala d’espera.

El projecte ha estat creat en vinil imprès translúcid per tal de deixar passar la llum de l’exterior, i les il·lustracions que l’integren es basen en la fantasia, el color, l’alegria i l’aventura.

Aquest no és el primer projecte que du a terme Na Marga Somriu a l’Àrea de Pediatria de Son Espases per fer-la més càlida, acollidora i alegre. En els darrers anys, han decorat les dues terrasses de les unitats d’hospitalització de pediatria, han condicionat dues sales on es duen a terme tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants ingressats i al descans dels pares i familiars, i han apadrinat durant sis mesos la pallassa “Zeladora Caracola” de la Sonrisa Médica.

La terrassa de la planta d’Oncologia Pediàtrica es va convertir en “El Bosc encantat”, tot un conjunt de figures infantils representatives de la flora i la fauna de les Illes Balears. Per la seva banda, la terrassa de la Unitat d’Hospitalització de Pediatria ¾situada en el mòdul B de la primera planta¾, es va convertir en “La jungla tropical”, en la qual ens podem trobar una elefanta, un granot, mones i iguanes tropicals, a més d’una cabanya i un banc central decorat amb girafes, per asseure-hi i llegir o deixar fer volar la imaginació.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19