Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Localitzats 25 casos de la variant britànica de la COVID-19 entre desenes de mostres sospitoses del darrer mes

14 de gen. 2021
Esta imagen ilustra que: Localitzats 25 casos de la variant britànica de la COVID-19 entre desenes de mostres sospitoses del darrer mes

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha localitzat 25 casos del llinatge B.1.1.7 (variant británica) del SARS-CoV-2 entre les desenes de mostres analitzades en els darrers 22 dies per ser sospitoses. Són concretament 16 casos corresponents a Mallorca i altres 9 a l’illa d’Eivissa, provinents de sospites per haver estat recentment en el Regne Unit o perquè el resultat de les PCR deixava entreveure una possible relació.

Els responsables del Servei de Microbiologia de l’Hospital Son Espases calculen que menys d’un 5% dels casos registrats durant les dues setmanes en les que varen recollir les mostres estan provocats per aquesta variant.

El departament d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública, per la seva banda, ja ha rebut la informació remesa pel laboratori de Son Espases i procedirà a estudiar a fons aquests casos.

En total, d’ençà va començar la pandèmia la Unitat de Genòmica Microbiana ha analitzat devers 400 mostres.

La Conselleria de Salut i Consum vol enviar un missatge de tranquil·litat ja que, tot i que aquesta nova variant del COVID-19, segons l’evidència científica, podria tenir més capacitat de contagi, no sembla que sigui més agressiva que les fins ara s’han registrat a les Balears. Les proves de detecció com PCR així com la vacuna són eficaces davant aquesta variant.

A España ja s’han confirmat 88 casos de la variant britànica i s’estan investigant prop de 200 actualment.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19