Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Més de la meitat de les mostres que rep el laboratori d’Anàlisis Clíniques prové dels centres d’Atenció Primària

24 de febr. 2023
Esta imagen ilustra que: Més de la meitat de les mostres que rep el laboratori d’Anàlisis Clíniques prové dels centres d’Atenció Primària

Més de la meitat —un 55 por cent— de les 7.000 mostres que rep i que processa diàriament el laboratori d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases provenen dels centres d’Atenció Primària de Mallorca. Són dades que ha presentat la cap del Servei d’Anàlisis Clíniques, Isabel Llompart, a una representació de l’equip directiu de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. En paraules de la Dra. Llompart, qualitat, seguretat, eficiència i innovació són les senyes d’identitat del Laboratori d’Anàlisis Clíniques.

Durant la visita, l’equip directiu de la Gerència d’Atenció Primària ha tingut l’oportunitat de veure la renovació del Laboratori d’Anàlisis Clíniques. Aquesta renovació ha permès la modernització de l’Àrea d’Extraccions, la creació de la Unitat de Gestió de Mostres i la renovació i l’actualització del CORE, el laboratori central amb un major nombre de mostres.

Són múltiples els avantatges de la creació del nou Laboratori, entre els quals destaquen la millora en la seguretat del pacient, la traçabilitat total des del moment de l’extracció, el registre d’entrada centralitzat de totes les peticions i de totes les mostres, la millora en la capacitat operativa, l’obtenció de temps de resposta concordants amb les necessitats dels pacients, i la millora en la comunicació amb els responsables dels centres de salut si és necessària una nova extracció per evitar que el pacient acudeixi a la consulta sense tenir els resultats.

Segons la Dra. Llompart, que també ostenta el càrrec de coordinadora autonòmica de la Xarxa de Laboratoris, l’actualització i la modernització de tots els laboratoris de les Illes Balears suposa una millora important en la qualitat del servei que prestam als nostres pacients.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19