Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Més de quatre-cents professionals participen en el 36è Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear i Imatge Molecular

24 de maig 2017
Esta imagen ilustra que: Més de quatre-cents professionals participen en el 36è Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear i Imatge Molecular

Des d’avui fins divendres, 26 de maig, té lloc a Palma el 36è Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear i Imatge Molecular, organitzat pel Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Universitari Son Espases. En total hi participen quatre-cents professionals sanitaris d’arreu de l’estat, entre metges especialistes en medicina nuclear, radiofarmacèutics, físics, infermers i tècnics en medicina nuclear, entre d’altres. L’objectiu és posar en comú els darrers avenços en el camp de la medicina nuclear i compartir coneixements i experiències a fi de millorar la pràctica clínica i la recerca en benefici dels pacients.

A l’acte d’inauguració han participat el president de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear i Imatge Molecular, Juan Carlos Alonso; la presidenta del Comitè Organitzador local i cap del Servei de Medicina Nuclear de Son Espases, Cristina Peña; el subdirector d’Hospitals del Servei de Salut, Francisco Cárceles, i el director gerent de Son Espases, Josep Pomar.

El Servei de Medicina Nuclear de Son Espases atén onze mil pacients cada any

El Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Universitari Son Espases és el de referència per a totes les Illes Balears i per això l’any 2016 va atendre onze mil pacients. Disposa d’un aparell de tomografia per emissió de positrons (PET-CT), d’un densitòmetre i de tres gammacàmeres, dues de les quals són híbrides i, a més de l’estudi metabòlic, permeten més precisió per localitzar les lesions.

Totes les exploracions diagnòstiques que es fan al Servei de Medicina Nuclear utilitzen isòtops radioactius, que són administrats al pacient generalment per la via endovenosa. Després d’un temps, que varia depenent de l’exploració, els equips (és a dir, les gammacàmeres i el PET-TC) detecten la radiació emesa pel pacient.

Els estudis de medicina nuclear convencional s’utilitzen per estudiar la funció metabòlica de gairebé totes les estructures de l’organisme, tant en els casos de patologies benignes com en els de malignes. Les utilitats principals són els estudis ossis, renals, de la tiroides, del cervell, del cor i d’alguns tumors, entre d’altres.

El PET-TC s’utilitza fonamentalment per estudiar pacients oncològics, per establir l’extensió inicial de la malaltia, per comprovar la resposta als diferents tractaments i per fer el control evolutiu dels pacients. Aquesta tècnica s’empra també per planificar els tractaments de radioteràpia d’alguns tumors.

Ateses les seves característiques físiques, els radiofàrmacs no es poden emmagatzemar i no es produeixen localment, per la qual cosa són subministrats des de diferents procedències.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19