Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases celebra el primer any d’operacions de Glaucoma infantil congènit

15 de març 2013
Esta imagen ilustra que: Son Espases celebra el primer any d’operacions de Glaucoma infantil congènit

Son Espases celebra el primer any d’operacions de Glaucoma infantil congènit  - Hospital Universitari Son Espases

Des de fa un any, la doctora Arantxa Urdiales ha posat en marxa aquesta Unitat que tracta una patologia poc freqüent però que, fins ara, implicava el desplaçament del pacient pediàtric a la Península. Actualment, Son Espases disposa de la tecnologia i del coneixement per detectar i intervenir quirúrgicament el glaucoma congènit. En el darrer any, cinc pacients amb glaucoma congènit han estat operats a l’Hospital de referència, fet que ha evitat les molèsties pel desplaçament del pacient infantil i dels seus familiars fora del seu entorn.

 El glaucoma és una malaltia silenciosa provocada per la pèrdua de fibres nervioses del nervi òptic, la qual, normalment, és causada per la hipertensió ocular. Té una evolució molt lenta, ocasiona la pèrdua de camp de visió perifèrica i, finalment, desemboca en ceguesa.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposa de la tecnologia capdavantera que permet la detecció precoç del glaucoma i la comparació de la pèrdua de fibres nervioses, fins i tot, abans que es produeixin els primers símptomes de pèrdua de visió.

 Aquesta malaltia no té cura, però sí que és possible aturar-ne l’evolució, de manera que la detecció precoç esdevé un element clau per al tractament efectiu.

 En la part inicial del tractament, s’apliquen gotes hipertensores i, si el cas és més greu, s’efectua una intervenció quirúrgica.

 Son Espases fa prop de 4.500 proves de camp de visió a l’any i 2.000 proves per any per a la detecció precoç de glaucoma. Aquestes proves consisteixen en l’estudi de la capa de fibres nervioses del nervi òptic, en mesuren l’afectació i la progressió de la pèrdua de les esmentades fibres nervioses.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19