Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2020

14 de gen. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2020

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2020, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del Centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis, en l’edició de 2020 ha estat de 43.000 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article a la revista que ha tingut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i finalment “Ajuts per a estades curtes en centres d’investigació”, per impulsar la col·laboració amb grups d’investigació nacionals e internacionals.

A l’acte de lliurament, hi han participat la consellera de salut i consum, Patricia Gómez i Picard; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al Dr. Francisco Javier Rosselló Lozano, del Servei de Cardiologia i investigador del Grup de Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular, per l’article titulat “Sex differences in mineralocorticoid receptor antagonist trials: a pooled analysis of three large clinical trials”. 

Els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Medicina de precisió i desenvolupament de cardiopaties congènites: paper del microbioma”, d’Emilia Amengual Cladera; “Disfunció tiroidal en pacients amb infecció COVID 19 en estat crític. Valor pronòstic i de gravetat. Implicacions terapèutiques: benefici del tractament amb hormona tiroidal en l’evolució de la malaltia”, de María Antonieta Ballesteros Vizoso; “Estudi de la relació càncer de còlon i obesitat – anàlisi del perfil transcriptòmic del teixit adipós visceral present en el microambient tumoral”, d’Alice Chaplin Scott; “Estudi de netosi com a predictor de malaltia empelt contra hoste en pacients amb trasplantament al·logènic de medul·la òssia”, de Bernardo López Andrade, i “Efecte de la llum natural com a complement al tractament de pacients depressius ambulatoris”, de José Ángel Rubiño Díaz.

Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2020

Durant l’acte de lliurament dels premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2019-2020. Durant el darrer any, s'han publicat un total de 312 articles a revistes científiques amb un factor d'impacte acumulat de 1.432 punts, la qual cosa significa que se superen les xifres d'anys anteriors. L’any 2020 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carlos III amb quatre projectes FIS i un d’expressions d’interès COVID-19. L’import total obtingut amb aquests ajuts públics ha estat de 1.033.750 €. A més, durant l’any 2020 s’han aconseguit dos projectes finançats per la Unió Europea, per un valor total de 319.312 €.

Altrament, pel que fa als assajos clínics comercials que s’han dut a terme al Centre, durant l’any 2020, s’han formalitzat 73 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 1.681.580 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19