Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases fa el primer autotrasplantament de ronyó de donant viu

16 de juny 2020
Esta imagen ilustra que: Son Espases fa el primer autotrasplantament de ronyó de donant viu

El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha efectuat amb èxit un autotrasplantament de donant viu a una dona de 60 anys amb una patologia renal. Aquesta intervenció, la primera d’aquestes característiques que es realitza a les Illes Balears, ha consistit, en primer lloc, en l’extracció del ronyó per laparoscòpia i, en segon lloc, en un autotrasplantament renal, aprofitant la mateixa incisió per a l’extracció de l’òrgan i el seu implant posterior.

Aquesta tècnica, mínimament invasiva, és la mateixa que es fa per a l’obtenció d’òrgans de donant viu. En aquest cas, s’ha aconseguit salvar la funcionalitat d’un ronyó, que, sense l’aplicació d’aquest tècnica, s’hauria perdut. Es tractava d’una dona amb un problema de via urinària provocat per una cirurgia recent a causa d’una tumoració ovàrica.

L'obtenció d'òrgans de donant viu per cirurgia mínimament invasiva en permet preservar la funcionalitat per al seu posterior trasplantament. Té els avantatges d'un menor patiment per al donant i per a l'òrgan i, així, s’aconsegueixen resultats de supervivència millors per a l'òrgan i per al receptor.

Amb aquesta cirurgia, el Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases reafirma la seva capacitat tècnica per dur a terme aquest tipus de cirurgia amb bons resultats i obre la porta per continuar aplicant aquesta tècnica mínimament invasiva a l'obtenció de ronyons per al trasplantament renal. Aquesta intervenció exitosa s’ha fet en un moment en què vivim condicionats per la pandèmia de la COVID-19, la qual cosa ha provocat un descens del nombre de trasplantaments renals.


Trenta-dos trasplantaments renals durant l’any 2020

Enguany, els professionals de l’Hospital Universitari Son Espases han fet trenta-dos trasplantament de ronyó. Tots, excepte aquest cas, han estat extrets de pacients amb mort encefàlica o amb asistòlia controlada. Val a dir, que tot i la situació excepcional provocada per la COVID-19, el programa de trasplantament ha continuat tot i que, com dèiem, el nombre de trasplantaments ha disminuït.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19