Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll

14 de des. 2017
Esta imagen ilustra que: Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll

Entre avui i demà, residents i adjunts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital Universitari Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll, una tècnica quirúrgica que permet visualitzar les articulacions per mitjà d’una càmera i que és molt eficaç per tractar els problemes articulars. Així doncs, el curs pretén formar els metges residents en les tècniques bàsiques i perfeccionar i ampliar les tècniques dels metges adjunts formant-los en tècniques artroscòpiques més avançades. El curs s’imparteix en grups de dos especialistes per torn a tres estacions diferents, tutelades per un instructor, i amb una durada d’unes dues hores per torn. Hi participa una quinzena de professionals.

L’artroscòpia és un tipus de cirurgia que requereix que l’especialista en traumatologia que la duu a terme tengui una capacitació i una experiència àmplies, però que suposa diversos avantatges per als pacients: el dany en els teixits és mínim, ja que no s’han de tallar estructures musculars, lligaments ni la càpsula per poder accedir a l’articulació; es pot aplicar anestèsia local, cosa que afavoreix els pacients amb risc quirúrgic alt, especialment per antecedents cardiovasculars, i els temps d’intervenció i de recuperació són molt més curts. A més, la intervenció quirúrgica es pot fer de manera ambulatòria, cosa que permet que el pacient surti de l’Hospital el mateix dia de la intervenció. A més a més, aquesta tècnica presenta un percentatge de complicacions menor que la cirurgia oberta, és menys costosa i obté resultats estètics més bons.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Son Espases està acreditat per l’Associació Espanyola d’Artroscòpia per impartir formació postgraduada i fellows (formació per a becaris).

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19