Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

20 de cada 100 infants de les Illes Balears presenten dermatitis atòpica

28 de maig 2014
Esta imagen ilustra que: 20 de cada 100 infants de les Illes Balears presenten dermatitis atòpica

L’Escola d’Atòpia de Son Espases ensenya als nins i nines a tractar la dermatitis atòpica. En col·laboració amb la Sonrisa Médica, que fa més divertits els tallers, s'explica que la malaltia no és contagiosa i que és possible espaiar i reduir les brotades utilitzant el tractament farmacològic recomanat pel metge i prenent una sèrie de precaucions com mantenir la pell hidratada i evitar les temperatures extremes i l'abric excessiu. S'explica també que les dutxes han de ser breus i amb aigua tèbia i que s’ha de fer un eixugat suau amb la tovallola i que, sobretot, s’ha d’evitar rascar la pell.

La dermatitis atòpica és una malaltia inflamatòria crònica de la pell que afecta el 20 % dels infants. Es produeix per anomalies en els components de les capes externes de la pell que actuen com una barrera. A la dermatitis atòpica s’origina una disminució de la funció de defensa de la pell i apareix sequedat, picor i inflamació. En general, la malaltia es manifesta a brotades, és a dir, hi ha períodes aguts de la malaltia i períodes de remissió. Tendeix a millorar o, fins i tot, a desaparèixer amb l’edat, però és important efectuar una sèrie de cures diàries perquè el nombre de brotades siguin els mínims possibles i per intentar controlar la malaltia. La base del tractament és la hidratació juntament amb una sèrie de cures generals. Sovint, durant la brotada aguda, es requereix tractament farmacològic.

Els consells bàsics per millorar l’evolució de la dermatitis atòpica són: seguir el tractament farmacològic recomanat pel metge, mantenir la pell hidratada i evitar temperatures extremes i l’abric excessiu. Les dutxes han de ser breus i amb aigua tèbia, l’eixugat amb la tovallola ha de ser suau i, sobretot, s’ha d’evitar el rascat de la pell.

Sessions informatives i tallers pràctics per aprendre a tractar la dermatitis atòpica

El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la segona sessió de l’Escola d’Atòpia. L’objectiu és explicar als pares en què consisteix la malaltia i proporcionar estratègies per atendre i millorar l’evolució de la malaltia dels seus fills. Al mateix temps, els nins i nines participen en uns divertits tallers pràctics que, amenitzats pels jocs i per les bromes dels pallassos de la Sonrisa Médica, els ensenyen com s’han d’aplicar les cures que requereix la seva malaltia.

L’objectiu és educar els infants i explicar als pares dels pacients amb dermatitis atòpica que es pot millorar el control de la malaltia —espaiar i reduir les brotades— i augmentar l’autonomia i la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies.

Està previst que l’Escola d’Atòpia organitzi entre tres i quatre sessions a l’any. La inscripció és gratuïta, però per participar-hi cal inscriure’s a l’adreça de correu electrònic: escueladeatopia.hse@gmail.com.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19