Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

11 d’oct. 2019
Esta imagen ilustra que: Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n diagnostiquen uns 3.300 per any. És la cinquena causa de mortalitat entres les dones i també és el tipus de tumor ginecològic que provoca més morts. Els 63 anys són la mitjana d’edat en què les pacients presenten aquesta malaltia, però hi ha un nombre significatiu de pacients de menys de 30 anys. La taxa de curació se situa al voltant del 40 % i la supervivència al cap de cinc anys del diagnòstic assoleix el 50 %.

 Els símptomes inicials del càncer d’ovari són molt inespecífics, i per això només el 25 % dels casos nous es diagnostica de manera precoç; la resta es diagnostica en les etapes avançades, amb presència de carcinomatosi (metàstasi) al peritoneu i/o disseminació a la pleura o al mediastí.

 El càncer d’ovari és una malaltia complexa que requereix una teràpia multidisciplinària aplicada a centres amb experiència. Hi intervenen especialistes en radiologia, medicina nuclear, oncologia, ginecologia i cirurgia general, entre d’altres.

 La consellera de la Salut i Consum, Patricia Gómez, ha inaugurat avui a l’Hospital Universitari Son Espases un curs titulat «Controversias en el cáncer de ovario avanzado», i ha destacat que «actualment, les tècniques radiològiques i laparoscòpiques permeten definir i avaluar amb més precisió l’extensió de la malaltia i planejar el tractament terapèutic de cada pacient seguint una estratègia multidisciplinària. Per això és necessari continuar treballant i investigant per assolir taxes d’èxit i de supervivència més altes». A la inauguració del curs també han assistit el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i els organitzadors: el cirurgià general Rafael Morales, els ginecòlegs Octavi Córdoba i Anna Torrent, i els oncòlegs Jesús Alarcón i Neus Ferrer.

 Aquest curs té l’objectiu d’aportar una actualització de la malaltia des de diverses perspectives diagnòstiques i terapèutiques, i també abordar alguns dels aspectes controvertits que presenta.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19