Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Cada any neixen més de dos-cents infants prematurs a Son Espases

17 de nov. 2016
Esta imagen ilustra que: Cada any neixen més de dos-cents infants prematurs a Son Espases

Cada any neixen més de dos-cents infants prematurs a l’Hospital Universitari Son Espases. En el darrer any s’han registrat 226 parts prematurs, cosa que ha suposat el 12,5 % del total de naixements. Avui, 17 de novembre, en motiu del Dia Mundial del Prematur, l’UCI Neonatal ha fet una exposició de fotografies d’infants prematurs nascuts a l’Hospital amb els seus pares i s’ha comptat amb l’assistència dels protagonistes retratats.

S’entén com a prematur tot part abans de completar les 37 setmanes de gestació. La prematuritat és un important problema de salut, ja que és la causa principal de mort en els primers cinc anys de vida. Son Espases és el centre sanitari de referència per a aquesta patologia, sobretot en els casos de nounats amb prematuritat extrema.

Habitualment els prematurs es classifiquen en tres grups: els extremadament prematurs amb menys de 28 setmanes de gestació; els molt prematurs, entre les 28 i 32 setmanes de gestió, i els prematurs tardans, amb més de 32 setmanes de gestió. Tot i que hi ha avenços tecnològics, els parts prematurs no han disminuït i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima un total de quinze milions de parts prematurs cada any. En el cas d’Espanya, aquesta xifra no arriba al 10 % del total de parts.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19