Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Catorze pacients amb esclerosi múltiple participen en la primera formació entre iguals

10 de jul. 2022
Esta imagen ilustra que: Catorze pacients amb esclerosi múltiple participen en la primera formació entre iguals

Catorze pacients amb esclerosi múltiple han participat en la primera formació entre iguals que s’ha organitzat al conjunt de les Illes Balears. Durant sis sessions, dos pacients formadors amb esclerosi han orientat a altres persones que tenen la mateixa malaltia, sobre el propi coneixement de la malaltia, com afrontar-la o l’autocura per tal d’oferir eines que fomentin la seva autonomia.

La idea del taller és compartir les experiències viscudes entre pacients. Els pacients formadors han estat formats per professionals experts en educació per a la salut i neurologia, a través d’una guia. Aquesta formació entre iguals s’emmarca en el Programa Pacient Actiu del Servei de Salut de les Illes Balears.

Els programes d’educació basats en l’autocura per mitjà de la formació entre iguals com el desenvolupat a Son Espases són una manera eficaç de promoure l’apoderament de les persones, orientats a la millora de la salut, a l’autonomia i a l’autocura. Per realitzar aquests programes cal sensibilitzar i conscienciar els professionals envers aquest nou enfocament de l’atenció en el procés de salut-malaltia. Aquests programes estan basats en la col·laboració pacient-professional i en el treball en equip, i es diferencien de l’educació simple o de l’entrenament d’habilitats dels pacients en el fet que tenen un disseny que permet als pacients crònics prendre una funció activa en la gestió de la seva malaltia i ajudar altres persones, i tenir també una funció important en la sensibilització social.

L'Esclerosi Múltiple és una malaltia neurològica; afecta al Sistema Nerviós Central, format pel cervell i la medul·la espinal. El sistema immunitari normalment protegeix el cos, però en aquesta malaltia ataca a la mielina de les cèl·lules nervioses (neurones) per error. Els nervis s'estenen al llarg de tot el cos, així que l'Esclerosi Múltiple pot manifestar-se en moltes parts de l'organisme i fer-lo de maneres molt diferents. Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia, l’Esclerosi Múltiple és la primera causa de discapacidad causada per malaltia entre els joves.

Demà diumenge, 10 de juliol, se celebra la campanya de sensibilització «Mulla’t» per l’Esclerosi Múltiple, una acció de solidaritat amb les 55.000 persones que tenen aquesta malaltia a Espanya.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19