Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases i Vueling presenten el nou Laboratori d'Anàlisi de la Marxa, pioner en l'estudi de malalties neuromusculars infantils

20 de jul. 2022
Esta imagen ilustra que: Son Espases i Vueling presenten el nou Laboratori d'Anàlisi de la Marxa, pioner en l'estudi de malalties neuromusculars infantils
Esta imagen ilustra que: Son Espases i Vueling presenten el nou Laboratori d'Anàlisi de la Marxa, pioner en l'estudi de malalties neuromusculars infantils
Esta imagen ilustra que: Son Espases i Vueling presenten el nou Laboratori d'Anàlisi de la Marxa, pioner en l'estudi de malalties neuromusculars infantils

Vueling, aerolínia que pertany a IAG, i l'Hospital Universitari Son Espases han presentat a la consellera de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, Patricia Gómez, el nou Laboratori d'Anàlisi de la Marxa, durant una visita institucional a l'hospital feta aquest matí. El nou equipament capdavanter, posat en marxa recentment, està ubicat a una sala de l'Àrea de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica infantil, que dirigeix el doctor Ignasi Sanpera.

Aquest nou laboratori s'ha finançat parcialment per l'Hospital Universitari Son Espases amb 100.000€ i per l'aerolínia Vueling amb 20.000€, a través d'una donació a la Fundació Institut de Recerca Sanitària Illes Balears (IdiSBa). Son Espases es converteix així en el primer hospital de les Balears i el segon a Espanya a comptar amb una tecnologia que permet analitzar la marxa de pacients pediàtrics amb trastorns neuromusculars i optimitzar-ne el tractament.

La posada en funcionament ha requerit l'adaptació i l’equipament d'una sala ubicada a l'Àrea de Traumatologia. Concretament, Vueling ha col·laborat en l'adquisició d'equips de diagnòstic d'alta precisió: 8 càmeres d'adaptació especial, 2 plaques de precisió, 1 EMG per radiofreqüència.

D'aquesta manera, el nou laboratori compta amb equips de captura del moviment d'última generació per avaluar l'activitat dels pacients i comparar la seva manera de caminar amb un patró estàndard. Així, aquesta anàlisi permet identificar les pautes de marxa de cadascun d' ells i optimitzar el seu tractament de manera personalitzada. Amb això, aquest equipament també possibilita la millora les solucions ortopèdiques dels pacients ja que permet valorar la utilitat i l’adequació dels implants (ortesis o pròtesis) utilitzats i optimitzar el seu disseny i adaptabilitat perquè facin una marxa tan òptima com sigui possible. Aquesta tecnologia també fa possible valorar amb exactitud els canvis postoperatoris produïts després d'una cirurgia.

A l'acte de presentació del nou espai, hi han participat el director gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el director de gestió, José Lladó, i la directora mèdica, Carmen Sanclemente; així com el cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia infantil de l'hospital, el doctor Ignasi Sanpera, els quals, juntament amb la directora de Relacions Institucionals de Vueling, Ana Fernández, han explicat a la consellera de Salut, Patricia Gómez, el funcionament i els beneficis del nou servei.

A la presentació, el director gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, ha destacat que "amb la instauració del laboratori aconseguim una eina diagnòstica d'alta precisió per mesurar amb exactitud les anomalies en els patrons de caminar dels pacients amb aquest tipus de malalties neurològiques. Això ens permet determinar la causa i avaluar el tractament".

Per a la directora de Relacions Institucionals de Vueling, Ana Fernández, "Vueling té com un dels seus pilars de responsabilitat social corporativa ajudar els nins més vulnerables a través d'entitats que treballin en la millora de la seva qualitat de vida. Facilitar que Son Espases i Balears siguin pioners en serveis de salut per a infants i que ja es puguin efectuar accions de recerca que millorin la seva vida i la de les seves famílies ens omple de satisfacció." 

 

Vueling, socialment responsable

Vueling treballa des de fa anys per contribuir en la millora del nostre entorn. L'aerolínia centra les seves col·laboracions socials, amb especial focus en la infància i en l'apoderament de la dona. La companyia col·labora amb centres hospitalaris i organitzacions que afavoreixen el benestar, la investigació i la millora de la vida dels més petits, juntament amb entitats com Save-the-Children o l'Associació Espanyola Contra el Càncer, entre d'altres.

Sobre l'Hospital Universitari Son Espases 

L'Hospital Universitari Son Espases és l'hospital de referència de les Illes Balears, inaugurat el 2010, està dotat amb tecnologia innovadora i s'hi ubica la Facultat de Medicina i l'Institut de Recerca IdiSBa.

Sobre Vueling

Vueling, companyia que pertany al grup IAG, és clau en la connectivitat a Espanya, el mercat domèstic més gran d'Europa, cosa que la converteix en una empresa clau per al desenvolupament econòmic i turístic. Per a aquest estiu 2022, la companyia posa èmfasi en la recuperació internacional. En aquesta línia, Vueling comptarà amb una xarxa de més de 330 rutes de curt i mitjà radi a Europa, Nord d'Àfrica i Orient Pròxim, que serà operada amb una flota dels models Airbus A319, A320, A320neo i A321.

Vueling, com a part d'IAG, comparteix la visió de liderar la matèria de sostenibilitat dins del sector aeri mundial. És per això que la companyia desenvolupa totes les seves accions en el marc del programa Flightpath Net Zero, mitjançant el qual s'ha establert l'objectiu d'assolir les zero emissions netes de CO2 l'any 2050.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19