Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases ha realitzat 10.200 procediments en els vint anys d’activitat

14 de nov. 2022
Esta imagen ilustra que: El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases ha realitzat 10.200 procediments en els vint anys d’activitat

Aquesta setmana es compleixen vint anys de la posada en marxa del primer Servei de Cirurgia Cardíaca de la sanitat pública a les Illes Balears. El seu inici, de la mà del doctor Oriol Bonnín i d’un excel·lent equip de professionals altament qualificats, representà un canvi qualitatiu molt important per a la Comunitat Autònoma i per a Son Dureta, tant per l’augment de la complexitat atesa, com per la dinàmica que generà en l’Organització. Va ser un estímul per al desenvolupament de noves prestacions quirúrgiques i de les cures als pacients crítics. D’ençà que es posà en marxa el mes de novembre de 2002, els professionals del Servei de Cirurgia Cardíaca han realitzat 10.200 procediments quirúrgics, dels quals, 9.460 han estat majors.

Des del començament de la seva activitat, el Servei de Cirurgia Cardíaca és el de referència de les Illes Balears per a l’atenció de la patologia quirúrgica cardíaca i de grans vasos. La seva missió és proporcionar una assistència integral d’alta qualitat a les persones amb malalties cardiovasculars, que és l’eix fonamental sobre el que pivota tota l’atenció. Totes les tasques assistencials, docents i de recerca estan orientades a millorar la qualitat en la seva atenció. A més, el Servei destaca per l’avaluació constant, exhaustiva i crítica dels resultats, en la cerca de l’excel·lència en la qualitat assistencial, la qual cosa l’ha convertit en un centre de referència nacional i internacional en diferents procediments quirúrgics.

Aquesta aposta decidida en la recerca de la millora contínua ha suposat l’obtenció del prestigiós «Premios TOP 20» a l’Àrea del Cor en els anys 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2020, com a reconeixement dels resultats quirúrgics i de la baixa taxa de complicacions.

Més enllà de la nostra Comunitat Autònoma, el Servei és referent en la reparació valvular. No en va, s’han organitzat 38 cursos de formació des de l’any 2003, en els quals s’han format més de 400 professionals d’Espanya i de fora de les nostres fronteres, entre cirurgians, cardiòlegs i anestesiòlegs.

A més, en els darreres anys, s’ha fet un pas endavant amb la implantació de nous programes, amb la col·laboració d’altre serveis de l’Hospital i també d’altres gerències territorials. Alguns exemples d’aquest fet són el Programa d’Assistència circulatòria amb l’implant de la primera ECMO o el Programa d’Assistència ventricular a llarg termini (2020), que es posà en marxa coincidint amb els pitjors moments de la pandèmia de la COVID-19.

Acte commemoratiu dels 20 anys de Cirurgia Cardíaca (Son Dureta – Son Espases)

Per commemorar els vint anys del Servei de Cirurgia Cardíaca, Son Espases ha organitzat un acte en el qual han participat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez; el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el cap del Servei de Cirurgia Cardíaca, José Ignacio Sáenz de Ibarra, i el primer cap del Servei, Oriol Bonnín. Durant l’acte, s’ha homenatjat una trentena de professionals de diferents categories i serveis que han treballat i col·laborat per fer del Servei de Cirurgia Cardíaca un referent nacional i internacional.

Durant l’acte, la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha lloat la figura del doctor Oriol Bonnín, que «va assumir el repte de constituir l’equip i liderar un projecte cabdal per a la sanitat pública de les Illes Balears, així com la dels professionals que el varen acompanyar a l’inici i els que s’han incorporat després». En aquests vint anys, ha dit la consellera, «el prestigi del Servei de Cirurgia Cardíaca és també prestigi per a l’Hospital i per a la sanitat pública d’aquesta Comunitat Autònoma». Durant la seva intervenció, la consellera Gómez també ha volgut fer «un agraïment molt especials als polítics i als gestors d’aquell moment: Aina Salom, com a consellera de Salut; Juli Fuster, com a director general; Luis Carretero, com a gerent de Son Dureta, i Manuel Palomino, com a director de Gestió de l’Hospital.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19