Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Cirurgia Vascular ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació oral en el Congrés Nacional de l'especialitat

20 de jul. 2016
Esta imagen ilustra que: El Servei de Cirurgia Vascular ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació oral en el Congrés Nacional de l'especialitat

El doctor Raúl Lara Hernández, del Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases, ha estat guardonat amb el Premi Fernando Martorell a la millor comunicació oral en el marc del Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Angiologia i Cirurgia Vascular, que ha tengut lloc recentment a Barcelona.

L’estudi guardonat —en el qual ha participat el Servei d’Hematologia de l’Hospital— ha demostrat que és possible reduir la taxa d’amputacions entre els pacients amb alguna malaltia arterial perifèrica sense opció de cirurgia de revascularització (bypass o angioplàstia) per mitjà d’un trasplantament autòleg (és a dir, al pacient mateix) de cèl·lules a l’extremitat afectada per una isquèmia crítica, un estat que en molts casos obliga a amputar-la. D’acord amb els resultats, s’ha aconseguit reduir la taxa d’amputacions al voltant del 70 % durant el primer any i no s’han produït reaccions adverses o complicacions derivades del tractament.

El Gabinet d’Afèresi, dependent del Servei d’Hematologia, és l’encarregat d’extreure les cèl·lules de la sang del pacient després de subministrar-li un fàrmac que fa que s’alliberin del moll d’os a la sang perifèrica. D’aquesta manera s’evita la punció òssia i es redueix el risc de complicacions de la punció. Les cèl·lules s’implanten per la via intramuscular a les extremitats afectades, on substitueixen el teixit destruït. El trasplantament autòleg redueix les probabilitats de patir una infecció durant el tractament, i la recuperació immunitària és ràpida.

La malaltia arterial perifèrica és una de les patologies amb impacte més gran sobre la qualitat de vida dels pacients; la isquèmia crítica de les extremitats inferiors n’és l’estadi terminal i presenta taxes altes d’amputacions, a pesar dels tractaments correctes. La diabetis és majorment la causa principal que provoca la isquèmia crítica, que pot arribar a requerir amputacions.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19