Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Dermatologia de Son Espases és un dels que aplica més tractaments de fototeràpia a Espanya

23 d’oct. 2012
Esta imagen ilustra que: El Servei de Dermatologia de Son Espases és un dels que aplica més tractaments de fototeràpia a Espanya

“El Servei de Dermatologia de Son Espases és un dels que aplica més tractaments de fototeràpia a Espanya” - Hospital Universitari Son Espases

Més de 60 pacients al mes són tractats a les instal·lacions pioneres de Son Espases, que estan dotades amb la cabina més moderna del mercat, una unitat especifica per a les mans i per als peus i amb un simulador solar únic a Espanya. 


La fototeràpia és una tècnica que aprofita els efectes beneficiosos del Sol per tractar malalties cutànies. Amb la tecnologia disponible a l’Hospital Universitari Son Espases, és possible controlar amb precisió la quantitat de radiació solar que s’aplica als pacients de manera que tengui uns efectes curatius sobre malalties com els limfomes cutanis, els èczemes i, principalment, la psoriasi, una malaltia que actualment afecta entre el 2% i el 5% de la població i que amb aquesta tècnica es pot assegurar la remissió amb una eficàcia d’entre el 70% i el 90%.

 La malaltia coneguda com a psoriasi amb gotes, provocada per l’estrès o per infeccions i que es manifesta amb taques per tot el cos, és la que presenta un millor índex de curació, que arriba gairebé al 100% de curació amb l’ús de la fototeràpia.


 

La Unitat de Fototeràpia, supervisada pel doctor Joan Escalas, des de la seva creació l’any  2000 ha atès m  és de 500 pacients nous, que s’han beneficiat de les diverses possibilitats que presenten cada una de les tres tècniques de fototeràpia de què, actualment, disposa el Servei de Dermatologia de Son Espases, el qual és, a més, el servei de referència per a totes les illes.

La fototeràpia UVB de banda estreta és la més moderna que existeix i és de primera elecció per als malats de psoriasi. El temps de radiació no passa mai els 15 minuts. 

En la tècnica nominada “PUVA”, el malalt pren unes pastilles anomenades “soralens” dues hores abans del tractament amb rajos UVA. Aquesta tècnica requereix unes dosis més altes de radiació que el tractament UVB de banda estreta però sempre inferiors als 20 minuts.

 Finalment, la tècnica amb la màquina de mans i peus consisteix a posar una crema durant 20 minuts i, posteriorment, fer un tractament amb els rajos UVA.

 Aquests tractaments no acostumen a presentar efectes secundaris, són relativament ràpids, i es poden aplicar a infants majors de catorze anys i a adults, sempre i quan no preguin medicaments incompatibles amb la radiació solar com ara els diürètics.

 La Unitat de Fototeràpia que dirigeix el doctor Escalas compta amb un dels pocs simuladors solars existents a Espanya. Aquesta eina permet fer estudis de malalties fotosensibles.

 La tècnica del foto pegat (parche) fa possible descobrir quines cremes en contacte amb el Sol poden produir èczemes o al·lèrgies.

 La tècnica del fototest permet reproduir de manera localitzada les lesions solars, estudiar-les, fer un diagnòstic concret i treballar en la seva curació.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19