Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases imparteix sessions educatives per als pares i mares sobre la conveniència de la lactància materna i la seva tècnica

13 de jul. 2012
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases imparteix sessions educatives per als pares i mares sobre la conveniència de la lactància materna i la seva tècnica

Les sessions impartides per Silvia Vallcaneras, infermera del Servei de Cures Mitjanes Neonatals de l’Hospital Universitari Son Espases, estan adreçades a les mares i als pares dels nins ingressats a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques i a les mares ingressades als serveis de puèrperes  (mares que es troben en els 45 dies posteriors al part)  i de gestants. 

 
L’objectiu d’aquesta iniciativa de l’HUSE és promoure la lactància materna, entre les mares i els pares amb infants ingressats a l’Hospital, així com reforçar els coneixements de les mares i dels pares sobre la lactància materna, i educar sobre la tècnica de la lactància.

Des de fa anys, l’Organització Mundial per a la Salut (OMS) emfatitza sobre la pràctica de la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de vida i la conveniència de continuar donant de mamar fins als dos anys en combinació amb la ingesta d’aliments complementaris nutritius i adequats.

 Durant tota una dècada, l’OMS i la UNICEF han treballat per desenvolupar un programa mundial de protecció, promoció i recolzament a la lactància materna denominat “Iniciativa Hospital Amic de la Mare i el Nin”, que també es desenvolupa a altres hospitals del país. Aquest programa pretén ensenyar què s’ha de fer a les diferents unitats que tenen contacte amb la dona embarassada o amb el nin lactant per aconseguir una lactància natural i exitosa.

 

Les sessions impartides a l’HUSE tenen una durada de dues hores:

 -          Una hora teòrica en la qual s’explica breument:

  • L’evolució de la lactància materna al llarg de la història i els antecedents de la situació actual.
  • Els problemes que es donen amb més freqüència en la instauració de la lactància.
  • Les recomanacions generals sobre com s’han d’afrontar els problemes.
  • Els avantatges de la llet materna front l’artificial.
  • Les postures facilitadores de la presa, anatomia i fisiologia de la lactància.
  • Els casos especials: embarassos múltiples, prematuritat.
  • Els recursos disponibles per obtenir més informació o demanar ajuda fora del medi hospitalari.

-          Una segona hora de caràcter pràctic: es posen a prova els coneixements adquirits i es complementen amb fotografies i material audiovisual, així com amb l’ajut de maniquins que fan més senzills i assimilables els conceptes.  

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19