Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de l’Aparell Digestiu arriba a les 500 exploracions amb càpsula endoscòpica

20 de set. 2013
Esta imagen ilustra que: El Servei de l’Aparell Digestiu  arriba a les 500 exploracions amb càpsula endoscòpica

“El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Son Espases arriba a les 500 exploracions amb càpsula endoscòpica” - Hospital Universitari Son Espases

L’experiència del Servei de l’Aparell Digestiu en l’estudi del budell prim amb càpsula endoscòpica s’inicià l’any 2007. Recentment, s’han arribat a les 500 exploracions. En aquests moments, l’Hospital Universitari Son Espases és l’únic centre de les Balears que efectua aquesta exploració, que consisteix en la ingesta d’una càpsula de la grossària aproximada d’una píndola. La càpsula està equipada amb una microcàmera amb capacitat de fer dues fotografies per segon i de transmetre-les a un registrador que el pacient du incorporat a un cinturó.

Les fotografies fetes durant les vuit hores posteriors a la ingesta de la càpsula permeten als facultatius l’accés i l’exploració del budell prim. Aquesta tècnica possibilita l’exploració del budell prim ja que té un accés difícil per endoscòpia convencional. Gràcies a la càpsula endoscòpica resulta més senzill diagnosticar, de forma molt més precisa, les lesions del budell, que, generalment, són les causants de: anèmia ferropènica, hemorràgies digestives, malabsorció intestinal o sospita de tumors o de malaltia inflamatòria.

La càpsula endoscòpica és una prova diagnòstica que, en cas de detectar lesions al budell prim, condueix a la realització d’una enteroscòpia de doble baló. Aquesta exploració endoscòpica permet actuacions terapèutiques com la fotocoagulació de lesions vasculars, l’extirpació dels pòlips o la presa de biòpsies. 


 

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19