Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Microbiologia informa sobre variants del SARS-CoV-2 detectades a les Illes Balears

3 de maig 2021
Esta imagen ilustra que: El Servei de Microbiologia informa sobre variants del SARS-CoV-2 detectades a les Illes Balears

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha detectat una variant nova del SARS-CoV-2 en la darrera tanda de seqüenciació, corresponent a la segona i tercera tanda d’abril, en la qual s’han analitzat 87 casos. Els resultats han estat comunicats a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Dels 87 casos analitzats, 67 pertanyen a la variant britànica, que continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears, amb un 77 %. Divuit dels 87 casos seqüenciats presenten la mutació E484K, que determina una certa disminució de l’eficàcia de les vacunes disponibles. Els altres dos són casos de variants que no es consideren de rellevància.

Dels 18 casos esmentats, per primera vegada hi ha 2 casos de la VOC 1.1.318. Han estat detectats a Mallorca provinents de Costa d’Ivori. La resta són variants ja detectades anteriorment. En concret, hi ha 6 casos de la variant nigeriana (B.1.525) -5 a Mallorca i 1 a Menorca-, 3 casos de la variant novaiorquesa (B.1.526) – 2 a Mallorca i 1 a Menorca- i 7 casos de la variant brasilera -6 a Mallorca i 1 a Eivissa. Fins ara, no s’han trobat casos de la variant de l’Índia.

Des de l’inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 1.200 casos de COVID-19 a les Illes Balears.

Es tracta d’uns dels centres de l’Estat que més mostres del SARS-CoV-2 ha seqüenciat, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19