Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La presidenta Armengol i la ministra Montero visiten el Centre de Simulació

5 de maig 2021
Esta imagen ilustra que: La presidenta Armengol i la ministra Montero visiten el Centre de Simulació
Esta imagen ilustra que: La presidenta Armengol i la ministra Montero visiten el Centre de Simulació

 La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, han visitat aquest dimecres el Centre de Simulació de l’Hospital Universitari Son Espases, un espai per millorar la formació dels estudiants de la Facultat de Medicina i les habilitats professionals del personal sanitari de l’hospital. 

A través de simulacions i recreacions de situacions de potencials històries clíniques, el Centre de Simulació, actiu des del passat mes d’octubre, permet analitzar com responen els equips multidisciplinaris i millorar aquesta actuació. S’hi fan proves d’autoavaluació, formació teòrica, simulacions d’una consulta... Les instal·lacions també disposen d’un laboratori d’innovació i una sala de brífing. 

Des que es va posar en funcionament, el centre ha incorporat a les seves instal·lacions un simulador mèdic per fer ecografies pulmonars, abdominals i cardíaques, i quatre simuladors mèdics de pacients infantils (un prematur, un nounat, un infant de nou mesos i un nin de sis anys), la qual cosa ha augmentat les possibilitats de professionals, estudiants i residents de practicar procediments tècnics i millorar-los. 


Health Living Lab 

A més, durant la visita, Montero ha conegut de primera mà el projecte Health Living Lab, que s’impulsa des de Son Espases: una iniciativa per al foment de la innovació i la col·laboració entre personal sanitari, empreses i tecnòlegs. El nou laboratori d’innovació, que s’inclourà dins l’hospital, permet establir dinàmiques de treball conjunt per transformar el coneixement en productes per a ús hospitalari o en patents que poden ser traslladades al mercat. 

El Health Living Lab s’instal·larà en una àrea actualment desocupada de l’hospital que es dividirà en mòduls i inclourà espais destinats al cotreball, a la cocreació, a un taller de realització d’estudis d’usabilitat o a l’experimentació, amb la creació d’una zona d’hospitalització experimental i un quiròfan experimental de cirurgia robòtica, entre d’altres. 

El projecte requereix uns terminis d’execució d’aproximadament dos anys i mig i es finançarà amb fons europeus: a través dels Next Generation creats a partir de la pandèmia o bé a través d’altres fons del marc financer pluriennal de la UE 2021-2027, com els FEDER. 

A més de la presidenta i la ministra, han assistit a la visita la delegada del Govern, Aina Calvo; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general de l’IBSALUT, Juli Fuster; Josep Pomar, gerent de Son Espases; Llorenç Huguet, rector de la UIB, i Miguel Roca, degà de la Facultat de Medicina.

 

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19