Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Pneumologia organitza una sessió amb pacients que presenten fibrosi pulmonar idiopàtica per orientar-los en el tractament d’aquesta patologia

21 de març 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei de Pneumologia organitza una sessió amb pacients que presenten fibrosi pulmonar idiopàtica per orientar-los en el tractament d’aquesta patologia

La fibrosi pulmonar idiopàtica és una malaltia minoritària d’origen desconegut, crònica i progressiva, que pot provocar la mort del pacient que la pateix en un període d’entre 2 i 5 anys. Afecta els teixits que es troben entre els alvèols, anomenats intersticis. Aquests teixits es danyen i es substitueixen per cicatrius que destrueixen el teixit pulmonar sà. El resultat és que els pulmons es tornen rígids la qual cosa dificulta la respiració i, per tant, arriba menys oxigen a la sang.

A les Balears, aquesta malaltia afecta 20 de cada 100.000 habitants i és més freqüent en els homes que en les dones. Habitualment, es diagnostica en les persones adultes d’entre els 50 i els 80 anys.

Les causes de la malaltia són desconegudes, tot i que s’han relacionat amb alguns factors de risc com ara el tabac i la pols de metalls o de fusta; així com amb factors de caràcter microbiològic com les infeccions virals cròniques o genètiques. La malaltia no presenta símptomes específics i es caracteritza per sensació de fatiga i tos seca.

La intenció d’aquestes sessions és: crear un canal de comunicació perquè els metges puguin resoldre els dubtes dels pacients respecte a la patologia, als símptomes, a l’evolució de la malaltia i als tractaments de què es disposa, així com donar pautes als pacients, i als seus cuidadors, per millorar la qualitat de vida amb la rehabilitació, l’exercici controlat o la dieta.

Actualment, no hi ha cap tractament farmacològic per curar la malaltia; per això, el tractament que s’aplica està relacionat amb l’oxigenoteràpia i la rehabilitació respiratòria; en alguns casos, es pot plantejar el trasplantament pulmonar.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19