Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El president del Govern, José Ramón Bauzà, inaugura “El Bosc encantat” i “ La casa taller”, un projecte de l’associació Na Marga Somriu per fer més càlida i acollidora la planta d’oncopediatria

28 de març 2014
Esta imagen ilustra que: El president del Govern, José Ramón Bauzà, inaugura “El Bosc encantat” i “ La casa taller”,  un projecte de l’associació Na Marga Somriu per fer més càlida  i acollidora la planta d’oncopediatria

condicionada per afavorir els jocs dels infants ingressats, i una terrassa convertida en un “bosc encantat” amb figures infantils representatives de la flora i la fauna de les muntanyes de les Illes. 

El president del Govern, José Ramón Bauzá, i el conseller de Salut, Martí Sansaloni, han inaugurat el projecte de l’associació Na Marga Somriu a la planta d’oncopediatria de l’Hospital Universitari Son Espases. El projecte és una iniciativa en memòria de la periodista Marga Canyelles Negre, mitjançant la qual s’ha decorat aquesta planta hospitalària creant l’espai “El Bosc encantat” i “La casa taller” amb l’objectiu de fer més càlida i acollidora aquesta àrea del centre sanitari.

A l’acte d’inauguració han assistit també el director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs; la regidora de l’Àrea de Salut i Consum de l’Ajuntament de Palma, Rosa Llobera, i el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot. També hi han estat presents els membres de l’associació Na Marga Somriu, així com els responsables i professionals de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases.

Durant la visita a les noves àrees decorades de la planta d’oncologia pediàtrica el president Bauzá ha descobert una placa commemorativa en memòria de Marga Canyelles en presència dels seus familiars, que posteriorment han repartit regals als nins ingressats a l’hospital.

“El Bosc encantat” i “La casa taller” representen la primera iniciativa de l’associació Na Marga Somriu en coordinació amb els professionals de l’hospital i que consisteix en la decoració d’una sala de jocs totalment renovada i condicionada per afavorir els jocs dels infants ingressats ¾la casa taller¾ i una terrassa convertida en un “bosc encantat” amb figures infantils representatives de la flora i la fauna de les muntanyes de les Illes.

Una terrassa convertida en bosc encantat

A partir d’un mobiliari tematitzat amb vuit figures que introdueixen elements paisatgístics de la fauna autòctona de les Illes ¾entre d’altres, un caragol, una granota, un esclata-sang, dues sargantanes i diverses flors¾ s’ha representat un bosc encantat. Els nous elements decoratius ocupen bona part dels 57 m² de la superfície de la terrassa de la planta d’oncopediatria de l’Hospital.

Una sala de famílies convertida en casa taller

 La casa taller està ubicada a la sala de famílies i disposa de mobiliari infantil, jocs i nou tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants ingressats i al descans dels pares i familiars que els acompanyen. Els tallers han estat creats pels alumnes de segon d’Educació Infantil del Centre d’Educació Superior Alberta Giménez, amb l’objectiu que els pacients ingressats puguin evadir-se, divertir-se i aprendre.

El projecte de Na Marga Somriu en col·laboració amb la Sonrisa Médica farà també possible que la zeladora Caragola pugui visitar els infants de la planta d’oncopediatria i fer-los somriure amb els seus jocs i trucs de màgia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19