Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs

8 d’oct. 2018

L’any 2017, el Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer 747 estudis cardíacs. En concret, es varen fer 704 ressonàncies magnètiques cardíaques i 73 tomografies computades (TAC) per estudiar l’anatomia i la funció del cor i de les artèries de forma exacta. El Servei de Radiologia ha fet públiques aquestes dades avui amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, que es commemora cada 8 de novembre.

Enguany, la imatge cardíaca és el tema principal i l’objectiu és ressaltar el paper essencial dels professionals de la imatge en la detecció, diagnòstic i maneig de malalties cardíaques, augmentant la qualitat de l’atenció i el tractament dels pacients. Per aquest motiu, el Servei de Radiologia, ha organitzat una jornada centrada en aspectes rellevants de la imatge cardíaca a la qual hi han assistit més d’un centenar de persones, entre professionals i estudiants de tècnic/tècnica en radiodiagnòstic.

Les tomografies computades multidetectores es realitzen a pacients amb risc intermedi o baix, per a realitzar estudis de les artèries coronàries, estudis prequirúrgics o per posar un implant valvular aòrtic (TAVI). Per altra banda, la ressonància magnètica cardíaca és una prova radiològica que no irradia i que s’utilitza per fer el diagnòstic i seguiment de patologies cardíaques. En infants s’empra, principalment, per a patologies cardíaques congènites i en adults per a infeccions cardíaques, malalties del pericardi, isquèmia i per a valorar la viabilitat de realitzar una cirurgia en el miocardi.

La radiologia és una de les disciplines més emocionants i en constant progrés en l’àmbit sanitari, així com un camp de gran activitat en termes de recerca tecnològica i biològica. En aquest sentit, el Dia Internacional de la Radiologia és un esdeveniment divulgatiu anual que es celebra amb els objectius de crear més consciència sobre la contribució de la radiologia a l’atenció segura del pacient i millorar la comprensió del paper fonamental que ocupa el personal de radiologia en el continu de l’atenció sanitària.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19