Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs

8 d’oct. 2018
Esta imagen ilustra que: El Servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs

L’any 2017, el Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer 747 estudis cardíacs. En concret, es varen fer 704 ressonàncies magnètiques cardíaques i 73 tomografies computades (TAC) per estudiar l’anatomia i la funció del cor i de les artèries de forma exacta. El Servei de Radiologia ha fet públiques aquestes dades avui amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, que es commemora cada 8 de novembre.

Enguany, la imatge cardíaca és el tema principal i l’objectiu és ressaltar el paper essencial dels professionals de la imatge en la detecció, diagnòstic i maneig de malalties cardíaques, augmentant la qualitat de l’atenció i el tractament dels pacients. Per aquest motiu, el Servei de Radiologia, ha organitzat una jornada centrada en aspectes rellevants de la imatge cardíaca a la qual hi han assistit més d’un centenar de persones, entre professionals i estudiants de tècnic/tècnica en radiodiagnòstic.

Les tomografies computades multidetectores es realitzen a pacients amb risc intermedi o baix, per a realitzar estudis de les artèries coronàries, estudis prequirúrgics o per posar un implant valvular aòrtic (TAVI). Per altra banda, la ressonància magnètica cardíaca és una prova radiològica que no irradia i que s’utilitza per fer el diagnòstic i seguiment de patologies cardíaques. En infants s’empra, principalment, per a patologies cardíaques congènites i en adults per a infeccions cardíaques, malalties del pericardi, isquèmia i per a valorar la viabilitat de realitzar una cirurgia en el miocardi.

La radiologia és una de les disciplines més emocionants i en constant progrés en l’àmbit sanitari, així com un camp de gran activitat en termes de recerca tecnològica i biològica. En aquest sentit, el Dia Internacional de la Radiologia és un esdeveniment divulgatiu anual que es celebra amb els objectius de crear més consciència sobre la contribució de la radiologia a l’atenció segura del pacient i millorar la comprensió del paper fonamental que ocupa el personal de radiologia en el continu de l’atenció sanitària.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19