Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases reforma les vuit habitacions d’Oncologia Pediàtrica per augmentar-ne la lluminositat

18 d’oct. 2018
Esta imagen ilustra que: Son Espases reforma les vuit habitacions d’Oncologia Pediàtrica per augmentar-ne la lluminositat

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres de millora de les vuit habitacions individuals d’Oncologia Pediàtrica per augmentar-ne la lluminositat i millorar el confort dels infants ingressats. A més, dues de les vuit habitacions disposaran d’un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. La reforma durarà tres mesos i suposarà una inversió total de 395.434,85 €.

Així ho ha explicat avui la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha presentat el projecte de reforma juntament amb el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i l’arquitecta responsable, Elisa Valero. “La remodelació respon al compromís que la Conselleria de Salut va adquirir amb les famílies, que havien demanat la millora dels espais destinats a aquests infants”, ha recalcat Gómez. Així mateix, ha destacat la necessitat de continuar avançant cap a una assistència sanitària més humana, que atengui les persones de manera integral i tenint en compte no només el tractament farmacològic, sinó també les necessitats psicològiques, familiars i socials.

Concretament, la reforma preveu un conjunt d’intervencions per millorar les condicions de lluminositat i de confort dels pacients: se’n canviaran els vidres tintats per uns de transparents i s’hi instal·larà un nou trespol que hi introduirà més claror. A més, també està previst ampliar cada habitació cap a la terrassa, que esdevendrà una zona d’esbarjo pròpia; a més a més, se’n canviaran les finestres per portes d’accés i s’hi instal·laran separadors laterals a fi de tenir més intimitat.

A banda d’aquestes millores, en dues de les vuit habitacions s’incorporarà un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. Fins ara, els infants que havien de completar el tractament amb un trasplantament de medul·la òssia ingressaven a la planta d’Hematologia d’Adults i un cop recuperats —al cap d’un mes o un mes i mig— tornaven a la planta de Pediatria. Amb aquestes dues habitacions, aquests pacients quedaran ingressats a Pediatria.

Mentre durin les obres, els pacients d’Oncologia Pediàtrica romandran a altres habitacions del mateix mòdul d’hospitalització.

La Unitat d’Oncologia Pediàtrica diagnostica entre 25 i 30 nous casos cada any

A la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases s’atenen cada any entre 25 i 30 casos nous. Tot i que el nombre d’ingressos és variable, la mitjana diària és de 6-8 infants ingressats. Els diagnòstics principals són les leucèmies agudes, que són el tumor pediàtric més freqüent, seguides dels tumors cerebrals.

El motiu principal d’ingrés és l’administració del tractament de quimioteràpia, que requereix hidratació i vigilància dels efectes (els infants amb leucèmia limfoblàstica aguda solen estar ingressats durant el primer mes des del diagnòstic). També hi poden ingressar com a conseqüència de les complicacions de la quimioteràpia, com ara febre o neutropènia (concentració baixa d’un tipus de glòbul blanc en la sang). Excepcionalment, hi ha infants amb algun tipus de malaltia que requereix ingressos més llargs, com ara les leucèmies mieloides.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19