Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Salut Mental de l’Hospital ha registrat 600 ingressos el primer any de funcionament i atén 6 urgències diàries

19 de des. 2011
Esta imagen ilustra que: El Servei de Salut Mental de l’Hospital ha registrat 600 ingressos el primer any de funcionament i atén 6 urgències diàries

Palma, 19 de desembre de 2011.- L’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Universitari Son Espases ha registrat en el seu primer any de funcionament 581 ingressos i atén unes 6 urgències diàries. Aquestes dades s’han fet públiques avui amb motiu de la commemoració dels 20 anys de la creació de les Unitats d’Hospitalització Breus (UHB) en els hospitals d’aguts en una jornada celebrada a Son Espases dirigida a pacients, familiars i professionals.

L’acte l’ha obert el director mèdic, Miquel Tomàs i ha consistit en dues conferències: “UHB Psiquiatria: 20 anys d’experiència i futur”, a càrrec de la coordinadora de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital, Francesca Cañellas; i “Abordatge integral del malalt terminal”, que ha pronunciat Victoria Mesquida. Desprès s’ha projectat el curtmetratge “Alumbramiento” de Eduardo Chapero-Jackon i, finalment s’ha obert un debat que ha estat moderat pel psiquiatra Miquel Roca.


20 anys de les UHB

Fins als anys 80 del segle passat, l’únic dispositiu per a l’atenció dels pacients amb trastorns mentals era, a Mallorca, l’Hospital Psiquiàtric, que depenia de la beneficència pública. En setembre de 1991, depenent de l’antic Insalud, va obrir la Unitat d’Hospitalització de Psiquiatria de Son Dureta, que va ser la única fins que en 2001 inicià la seva activitat l’hospital Son Llàtzer, en 2003 obrí la Unitat de Salut Mental de l’Hospital de Manacor i, en 2007, la de l’Hospital Comarcal d’Inca.

Dins l’àmbit de la psiquiatria infantil, en 2002 es va comptar amb una Unitat de Salut Mental específica per atendre a la població jove. En 2003 es creà la Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària (UTCA) i, en 2006, va iniciar la seva activitat la Unitat d’Hospitalització Infanto-Juvenil de Son Dureta.

Actualment, l’Àrea de Salut Mental de Son Espases compta amb uns 60 professionals i està acreditada com a unitat docent des de 1995. Enguany, el servei compta amb 18 residents: 8 metges, 8 psicòlegs i 2 infermers especialistes en salut mental.

L’Àrea de Salut Mental de Son Espases és de referència per a tota la comunitat i, a nivell sectorial, cobreix una població propera als 320.000 habitants. Compta amb les Unitats de Salut Mental (USM) Son Pisà, Creu Roja i Palmanova.

L’any 2010 es va crear l’Institut Balear de Salut Mental de la Infància i Adolescència (IBSMIA) que té com a seu Son Espases i que, junt a la Unitat de trastorns de la conducta alimentaria (UTCA), son les dos unitats suprasectorials de Salut Mental de les Illes, que depenen de la gerència de Son Espases.

S’ha de destacar que aproximadament un 20% de la població pateix problemes de salut mental.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19