Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Traumatologia organitza un curs de microcirurgia amb animals d’experimentació per a residents

21 de des. 2020
Esta imagen ilustra que: El Servei de Traumatologia organitza un curs de microcirurgia amb animals d’experimentació per a residents

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’Adults ha organitzat un curs de microcirurgia amb animals d’experimentació per a residents. L'objectiu fonamental del curs, que ha combinat una part tècnica amb una part pràctica, ha estat l'adquisició i el manteniment d'un grau d'habilitat que només s'aconsegueix després d'un programa d'entrenament exigent i meticulós.

L'entrenament de les tècniques microquirúrgiques permet la realització d’anastomosis vasculars en humans, imprescindibles en la pràctica clínica habitual, la qual cosa exigeix dominar les tècniques de reparació vascular i nerviosa. El curs, en el qual han participat residents de 3r, 4t i 5è any, ha afavorit la destresa manual necessària per a dur a terme aquestes tècniques en models vius d'experimentació i ha minimitzat la possibilitat d’error en un escenari real amb humans.

La part pràctica del curs s’ha dividit en tres fases: la primera pràctica ha consistit en suturar un guant amb l’ajuda d’un microscopi. La segona pràctica ha consistit en fer una sutura vascular sobre un animal ex vivo. Finalment, la tercera pràctica ha consistit en suturar una artèria femoral d’un animal viu; ha tingut lloc a l’estabulari de l’IdISBa. En tot moment, els tutors han supervisat els residents.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19