Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei d’Oncologia Radioteràpica ha iniciat els tractaments amb Radioteràpia d’Intensitat Modulada y Radioteràpia Guiada per la Imatge

12 de març 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei d’Oncologia Radioteràpica  ha iniciat els tractaments amb Radioteràpia  d’Intensitat Modulada y Radioteràpia Guiada per la Imatge

Es tracta de tècniques complementaries complexes fonamentades en la visió tridimensional dels tumors, que permeten la aplicació de dosis de radiació més elevades a l’interior del tumor, així com reduir l’exposició dels teixits sans i minorar els efectes secundaris.

Es la primera vegada que es realitzen aquestes tècniques de tractament a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Actualment s’aplica en pacients amb tumors prostàtics i progressivament s’aplicarà en altres localitzacions tumorals.

La Radioteràpia amb modulació d’Intensitat (IMRT) es una forma de radioteràpia externa d’alta precisió que utilitza tècniques d’imatge en 3 dimensions. Amb aquest avanç tecnològic, els professionals poden aplicar amb major precisió la dosis de radiació, de forma que es possible aplicar dosis més elevades en regions dins del tumor, mentre que es minimitza l’exposició a la radiació en els teixits sans circumdants. Una altre avantatge a tenir en compte es que aquesta tècnica permet reduir els efectes secundaris del tractament i per tant millorar la qualitat de vida del pacient. Aquesta tècnica es va posar en funcionament a principis d’enguany, per primera vegada a les Illes balears, en tres pacients amb tumors prostàtics y progressivament s’aplicarà en altres localitzacions tumorals.

A més, el Servei d’Oncologia Radioteràpica de Son Espases aplica, des de 2013, tractaments de Radioteràpia Guiada per la imatge (IGRT), amb Cone Beam CT. Son tractaments que també s’apliquen per primera vegada en la nostra Comunitat Autònoma, i que permet obtenir imatges de TAC en el moment del tractament dels pacients. D’aquesta manera, es pot verificar la posició exacte del tumor i dels òrgans crítics que es poden veure afectats pel tractament..

Així es possible millorar la conformació de dosis i reduir la quantitat d’irradiació que reben els teixits sans.

Aquesta tecnologia, augmenta la fiabilitat del tractament. i ja s’han beneficiat d’ella 119 pacients afectes de tumors prostàtics i del àrea del cap i el coll.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19