Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, el 15 de febrer L'Hospital Universitari Són Espases avança en iniciatives d'humanització com a complement al tractament dels pacients oncològics infantils

15 de febr. 2014
Esta imagen ilustra que:  Amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, el 15 de febrer  L'Hospital Universitari Són Espases avança en iniciatives d'humanització com a complement al tractament dels pacients oncològics infantils
L'Hospital Universitari Son Espases ha posat en marxa un conjunt d'iniciatives d'humanització com a complement al tractament dels pacients oncològics infantils ingressats en la Planta de Oncopediatria. El projecte consisteix a proposar als nens ingressats —que tenen entre 8 i 14 anys— escriure un diari durant el tractament de la malaltia. Es tracta d'una idea impulsada per l'equip d'infermeria de la Unitat de Oncopediatria, que intenta conèixer de primera mà tot el que és possible millorar en l'atenció d'aquests pacients des d'un punt de vista humà. Amb aquest objectiu, l'equip —liderat per les infermeres Susana Jordà i Inmaculada Bueno— ha dissenyat els quaderns i ha decorat els llapis que els pacients usaran. En el desenvolupament d'aquest projecte s'avaluaran durant un mes les experiències de cinc dels nens ingressats.

Cada any es diagnostiquen vint-i-cinc nous casos de càncer en pacients pediàtrics en el centre de referència, la Unitat de la qual de Oncopediatría atén actualment cinquanta nens, la majoria amb leucèmia o tumors cerebrals.

Abans d'iniciar el projecte, amb la finalitat de conèixer l'opinió dels pacients i dels seus familiars sobre la Unitat de Oncopediatría es va fer un estudi en el qual se'ls va demanar la seva opinió sobre els drets que recull la Carta europea dels nens hospitalitzats. Van destacar com molt importants “el dret a rebre la informació sobre la malaltia i sobre el tractament expressada de manera que la puguin entendre amb facilitat, i el dret a un tracte que respecti la seva intimitat”.

Sessions per a pares de nens amb diagnòstic de càncer Per a donar resposta a tots els interrogants que planteja el càncer infantil en relació amb el tractament i l'atenció dels pacients, el Servei de Pediatria de Son Espases organitza sessions amb pares de nens als quals s'hagi diagnosticat càncer recentment amb la finalitat d'oferir-los pautes i orientacions i així donar-los una resposta humanitzada sobre la malaltia. Se'ls proporciona la informació en tres sessions, de tres quarts d'hora cadascuna, en les quals es tracta sobre els aspectes generals i els efectes secundaris dels tractaments, els hàbits d'alimentació i d'higiene, i els aspectes psicològics i emocionals. En breu aquesta informació cristal·litzarà en un material didàctic creat pels professionals de l'Hospital, que es lliurarà als pares que estiguin interessats.

Tallers específics per als pacients oncopediátricos
Els voluntaris de Creu Roja han posat en marxa la iniciativa “Juga i recicla a l'Hospital”, que consisteix en uns tallers específics adaptats als pacients oncopediátricos de Son Espases i en els quals es fan activitats amb material reciclat. Amb aquestes activitats es pretén fomentar entre els nens una consciència mediambiental, animar-los durant l'estada hospitalària i aconseguir que desconnectin de la malaltia.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19