Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Els hospitals Mateu Orfila i Son Espases avancen en la col·laboració per a la prestació de serveis mèdics

16 de maig 2016
Esta imagen ilustra que: Els hospitals Mateu Orfila i Son Espases avancen en la col·laboració per a la prestació de serveis mèdics

La gerent de l’Hospital Son Espases, María Dolores Acón, va visitar divendres per primera vegada l’Hospital Mateu Orfila i va mantenir una reunió de treball amb el seu homòleg Antoni Gómez Arbona. L’objectiu de la trobada era apropar les institucions sanitàries i millorar la col·laboració entre els dos centres, acordant mesures com l’elaboració de vies clíniques que permetin agilitzar les derivacions de pacients menorquins a l’hospital de referència i estudiar propostes per avan rcici,esltesmenorquíantenir divendres Maria rarell de vegades al mes per a ciol·laborar ambesltesçar en la prestació de serveis mèdics, entre d’altres qüestions.

En aquest sentit, els dos hospitals en coordinació amb el Servei de Salut estan treballant per ampliar els especialistes de Son Espases que es traslladen periòdicament a passar consulta o fer intervencions quirúrgiques a l’Hospital Mateu Orfila. En concret, després de l’estiu està previst que la cartera de serveis del centre menorquí es pugui ampliar amb l’especialitat de Cirurgia Pediàtrica gràcies al trasllat de metges des de Palma per a passar consulta i fer cirurgies, avançant així en el compromís de la Conselleria de Salut per aquesta legislatura.

Els dos gerents han valorat positivament la col·laboració que ja es dóna en serveis com Neurocirurgia, Cardiologia Pediàtrica o Cirurgia Maxil·lofacial que, durant l’any 2015, van evitar un total de 731 desplaçaments de pacients menorquins a l’hospital de referència. Pel que fa a les consultes de Neurocirurgia, que es van implantar a Menorca el maig de 2012, dos facultatius passen consulta una vegada cada mes al Mateu Orfila sumant 393 visites durant el passat exercici. Des del mes de juny del 2013, la Dra. Escribà també passa consulta de Cardiologia Pediàtrica dues vegades al mes i, l’any passat, va atendre un total de 258 visites. Des de juny de 2011, per altra banda, Menorca té consulta de Maxil·lofacial amb un facultatiu que compta amb la col·laboració puntual d’especialistes de Son Espases per a les cirurgies de patologies més complexes. En aquest cas, els cirurgians de Palma també es desplacen un parell de vegades al mes per a realitzar unes 80 intervencions l’any.

La trobada entre les dues gerències es considera un primer pas que ha permès aprofundir en el coneixement mutu dels dos hospitals del Servei de Salut i per seguir treballant per tal de millorar l’atenció als pacients menorquins.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19